Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- cibule, najemno nakrájená 1 ks
- česnek, rozdrcený 3 stroužky
- loupaná rajčata Mutti PELATI 1 plechovka
- malé červené chilli papričky, najemno nakrájené 2 ks
- cukr 1 lžička
- bílé víno 200 ml
- očištěné slávky 1 kg
- hladkolistá petržel, nakrájená 1 hrst
- křupavý chléb nebo francouzská bageta k podávání
Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Ve velkém kastrolu rozpalte olej a osmažte cibuli dosklovata.
- Přidejte česnek a za stálého míchání pokračujte ve smažení po dobu 1 minuty.
- Osmaženou cibuli s česnekem zalijte Mutti PELATI loupanými rajčaty, bílým vínem, dochuťte chilli papričkou a posypte cukrem.
- Přidejte do směsi slávky, zamíchejte a přikryjte pokličkou.
- Duste 5 minut, dokud se slávky neotevřou. V průběhu několikrát kastrol protřepte, aby se slávky zcela ponořily do omáčky.
- Servírujte teplé v miskách společně s pečivem.
- Jednotlivé porce ozdobte petrželí.
PRIMA TIP: Konec trápení s rajčaty Loupání rajčat? To chce pořádnou dávku trpělivosti! S Mutti PELATI loupanými rajčaty si však můžete ušetřit trápení i čas. Italský výrobce si zakládá na prvotřídním gurmánském požitku, proto ač se jedná o předpřipravenou ingredienci, jen těžko ji rozeznáte od čerstvých rajčat. Tajemstvím jsou prvotřídní suroviny, z nichž Mutti své produkty vyrábí. Objevte další možnosti, jak vařit z rajčat. Vyberte si jeden z receptů Mutti!
Slávky po italsku Zdroj: archiv Mutti