návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Slávky na bílém víně připravené na grilu

do 30 minut
Slávky na bílém víně připravené na grilu
Slávky na bílém víně připravené na grilu Autor: archit FTV Prima
Pokud máte gril s poklicí, můžete v něm připravit pokrmy, které byste v domácí kuchyni dělali v troubě nebo v hrnci či pekáči s pokličkou. V nové řadě Rozpal to, šéfe! nám Zdeněk Pohlreich poradí, jak připravit na grilu i jídla vařená či dušená. Například oblíbené slávky, které si tak rádi dáváme na dovolené u moře, zvládnete jednoduše i doma na zahradě.

Postup

  1. Nakrájejte nahrubo šalotku, mrkev a česnek a vše dochuťte solí a pepřem. Zeleninu vysypte do hlubší pánve na rozpálený gril a přidejte očištěné mušle. Vše zalijte suchým bílým vínem a přiklopte.
  2. Nasekejte hladkolistou petržel a přidejte ji k mušlím. Krátce povařte, sundejte z grilu a všechny neotevřené mušle vyhoďte.
  3. Servírujte s bílým pečivem. 

Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu: