Slávky na bílém víně připravené na grilu
Zdroj: archit FTV Prima
Slávky na bílém víně připravené na grilu
Zdroj:
archit FTV Prima
Moje hodnocení
9x
Pokud máte gril s poklicí, můžete v něm připravit pokrmy, které byste v domácí kuchyni dělali v troubě nebo v hrnci či pekáči s pokličkou. V nové řadě Rozpal to, šéfe! nám Zdeněk Pohlreich poradí, jak připravit na grilu i jídla vařená či dušená. Například oblíbené slávky, které si tak rádi dáváme na dovolené u moře, zvládnete jednoduše i doma na zahradě.
Nakrájejte nahrubo šalotku, mrkev a česnek a vše dochuťte solí a pepřem. Zeleninu vysypte do hlubší pánve na rozpálený gril a přidejte očištěné mušle. Vše zalijte suchým bílým vínem a přiklopte.
Nasekejte hladkolistou petržel a přidejte ji k mušlím. Krátce povařte, sundejte z grilu a všechny neotevřené mušle vyhoďte.
Servírujte s bílým pečivem.
Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.