Slávky s kurkumou a citronovou trávou

Moje hodnocení
2x

Co by to bylo za léto bez mušlí, navíc v exotické úpravě s voňavou citronovou trávou, kokosovým olejem a pikantní chilli papričkou? Kurkuma, cherry rajčátka a bazalka se postarají o barevnost, na vás zůstává příloha – dušená rýže nebo čerstvá bageta.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • čerstvé slávky 1 kg
  • kokosový olej 2 lžíce
  • česnek 4 stroužky
  • červené chilli papričky 2 ks
  • citronová tráva 1 stonek
  • mletá kurkuma 1/2 lžičky
  • cherry rajčátka 400 g
  • lístky bazalky (thajské, červené či běžné) 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Slávky očistěte, zbavte „vousků“ na mušlích a propláchněte několikrát ve vodě.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte na mírném stupni kokosový olej. Česnek oloupejte, nakrájejte na tenké plátky, chilli papričky zbavte semínek a nasekejte je nadrobno. Vsypte česnek, chilli papričky a citronovou trávu a opékejte pár minut, až se rozvoní. Vmíchejte kurkumu a restujte dalších 30 vteřin.
  3. Zvyšte teplotu a přidejte slávky. Rajčátka rozpulte, přisypte k mušlím, osolte, opepřete, promíchejte, zakryjte poklicí a vařte 4–5 minut v páře, až se mušle otevřou.
  4. Neotevřené mušle vyhoďte. Podávejte s lístky bazalky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty