Možná byste to do ní neřekli, ale Cameron Diaz vaří ráda a vaří dobře. I když je její jídelníček zdravý, nebojí se ani zahřešit. Její oblíbené nachos jsou někde na půl cesty. Rozhodně lepší než smažené hranolky. Navíc jsou příjemně variabilní a dají se upravit podle aktuálního stavu vaší lednice a spíže.
Cameron Diaz je vášnivá milovnice nachos. Vyzkoušejte její oblíbený recept s trhaným kuřecím masem
Cameron je vášnivá domácí kuchařka, která už léta sdílí na svém Instagramu videa s jednoduchými recepty, které se hodí na všední den i na dámské jízdy. V aktuálním čísle časopisu People přiznala, že se při jejich natáčení cítí, jako by byla obklopena partou kamarádek u kuchyňského ostrůvku a společně popíjely víno a vařily. A co je na tom vůbec nejlepší? Plody své práce pak sní. A někdy je těžké nezapomenout udělat závěrečnou fotku jídla, než se do něj s chutí pustí.
„Tyhle nachos zmizely asi za dvě minuty,“ dodává Diaz k níže uvedenému receptu.
V této variaci na mexickou klasiku Cameron vrství kukuřičné nachos, natrhané grilované kuře, pečenou zeleninu a výraznou bylinkovou omáčku. Zároveň však nabádá každého, aby použil právě to, co najde ve své lednici.
„Miluji nachos jako koncept,“ říká Diazová. „Když si dáte práci s vrstvením jednotlivých ingrediencí na rovnoměrnou vrstvu nachos, můžete vytvořit dokonalé sousto.“
Základem mexické kuchyně je avokádové guacamole, které se na nachos skvěle hodí. Připravte ho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Nachos s trhaným kuřecím masem, kukuřicí, cuketou a koriandrovou omáčkou
8 PORCÍ / PŘÍPRAVA 45 MINUT
Ingredience:
- 1 šálek zakysané smetany
- 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy (z 1 limetky)
- 2 šálky čerstvých koriandrových listů s jemnými stonky, nasekané najemno, plus nasekané koriandrové listy na ozdobu
- 1¼ lžičky jemně nasekaného česneku
- ½ lžičky soli
- 2 klasy čerstvé kukuřice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá červená cibule, nasekaná
- 1 malá cuketa, nakrájená na kousky
- 1 malá žlutá cuketa, nakrájená na kousky
- 2 lžíce vody
- 1 lžička směsi koření na tacos
- 1 sáček kukuřičných tortillových chipsů (300 g)
- 200 g nastrouhaného tvrdého sýra, např. čedar, gouda
- 1 celé grilované kuře, natrhané (asi 3 šálky)
- ⅓ šálku odkapaných nakládaných plátků jalapeño papriček, plus další na ozdobu
- 50 g nadrobeného sýru feta
- 1 malé avokádo, nakrájené na kousky
- 1 šálek tomatillo salsy
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C. Zakysanou smetanu, limetkovou šťávu, 1 šálek nasekaného koriandru se stonky a po ¼ lžičce česneku a soli zpracujte v mixéru dohladka, asi 20 sekund. Uchovávejte v chladničce ve vzduchotěsné nádobě, dokud nebudete servírovat.
- Kukuřici opékejte na středním plameni za občasného otáčení, dokud nezměkne a mírně se neopeče, 6 až 8 minut. Nechte 5 minut vychladnout. Z kukuřičných klasů odřízněte zrna a dejte je stranou.
- Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte nasekanou cibuli a za občasného míchání restujte, dokud nezměkne a nezačne hnědnout, asi 6 minut. Přidejte obě cukety, zbývající 1 lžičku česneku a zbývající ¼ lžičky soli; restujte na středním plameni za častého míchání, dokud zelenina nezměkne, asi 4 minuty. Přidejte opečenou kukuřici, vodu a směs koření na tacos. Za stálého míchání vařte, dokud se voda neodpaří a kukuřice není obalená směsí koření, asi 1 minutu. Odstavte z ohně.
- Velký plech s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem. Na plech rozložte nachos do rovnoměrné vrstvy. Posypte polovinou strouhaného sýra, poté navršte zeleninovou směs. Navrch dejte zbylý strouhaný sýr a natrhané kuřecí maso. Posypte nakládanými jalapeños. Vložte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí, asi 10 minut.
- Zapečené nachos posypte nadrobeným sýrem feta a kousky avokáda. Ozdobte koriandrem a jalapeños. A nakonec zakapejte po ½ kelímku koriandrové smetany a tomatillo salsy, zbytek podávejte stranou.
Zdroj: people.com
šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH