Liz Franklinová

Zapečené nachos s černými fazolemi a cukrovou kukuřicí

Moje hodnocení
4x

Horké křupavé nachos, hřejivé fazole a sladká kukuřice se vynoří z rozpečeného sýra, aby je zchladila kysaná smetana. Co víc si přát než vychlazený gin tonik?

4 porce
30 minut
mexická

Suroviny

  • cherry rajčátka 200 g
  • konzervovaná cukrová kukuřice 300 g
  • konzervované černé fazole 400 g
  • chilli papričky jalapeño, nakládané 100 g
  • jarní cibulka 1 svazek
  • dobře vyzrálý čedar 200 g
  • nachos – tortillové chipsy 200 g
  • zakysaná smetana k podávání 200 g

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Rajčátka nakrájejte nahrubo. Kukuřici a fazole slijte, podle chuti propláchněte vodou. Chilli papričku a jarní cibulky nakrájejte na plátky. Čedar nastrouhejte.
  2. Do hlubokého plechu střídavě vrstvěte chipsy, rajčátka, kukuřici, fazole, chilli papričku, jarní cibulku a sýr a opakujte, dokud vše nezpracujete. Pečte v předehřáté troubě 4–5 minut, aby se sýr roztavil. Podávejte se zakysanou smetanou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Liz Franklinová

Slovart

Jedna trouba, jeden plech a tolik možností! Liz Franklinová vám ve své knize ukáže 101 jednoduchých způsobů, jak připravit výživné a lahodné vegetariánské či veganské jídlo a udělat z vaření teplých večeří zábavu. Nechybí ani pár ovocných sladkostí, placičky, ranní ovesná kaše nebo skvělé polévky. Inspiraci autorka sbírala po celém světě, a tak pokrmy překvapují kombinacemi surovin, koření, bylinek a hrají všemi barvami, chutěmi a vůněmi. Jednoddušší už to být snad ani nemůže. 
Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty