Suroviny
- olej 2 lžíce
- mleté hovězí maso 400 g
- směs koření na tacos
- tortilové chipsy (nachos, solené) 200 g
- paprička jalapeňo (podle chuti)
K podávání
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 225 °C.
- Maso okořeňte směsí koření na tacos a osmahněte na oleji dohněda.
- Do pekáče rozložte nachos, přidejte orestované maso, nakrájené jalapeños papričky a posypte strouhaným čedarem. Pečte v troubě asi 10 minut, dokud se sýr nerozteče.
- Podávejte se zakysanou smetanou, salsou, nakrájenou červenou cibulí a čerstvým koriandrem.
PRIMA TIP: Pravý anglický cheddar je dlouhozrající sýr, který je příjemně aromatický, lehce pikantní s příjemnou oříškovou příchutí. Díky vyššímu obsahu tuku v sušině se skvěle hodí i na zapékání, ale je výborný i nakrájený na kostičky třeba k vínu.
K nachos se skvěle hodí avokádové guacamole! Připravte si ho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE