Maso:
- mleté hovězí maso cca 150 g
- olej 2 lžíce
- směs koření na tacos 1 lžička
- sůl
Nachos:
- tortilové chipsy (solené) 4 hrsti
- červené fazole (z plechovky) 2 lžíce
- kukuřice 4 lžíce
- cherry rajčata 5 ks
- červená paprika 1/2 ks
- sůl
- čedar (strouhaný) 6 hrstí
K podávání:
- avokádo 1 ks
- zakysaná smetana
Postup přípravy:
- Předem si na pánvi na trošce oleje orestujte mleté hovězí maso, okořeňte směsí koření na tacos a případně ho dosolte.
- Na dno grilovacích tácků vysypte tortilla chipsy. Na ně tmavé fazole a kukuřici bez nálevu, poloviny cherry rajčat, nasekanou čerstvou papriku a předem orestované mleté maso. Vše lehce osolte.
- Před grilováním povrch posypte strouhaným sýrem. Tácky zakryjte alobalem a dejte péct na žhavé uhlíky po táboráku na cca 5 minut, jen aby se sýr roztavil.
- Pak tácky odkryjte, přidejte oloupané nakrájené avokádo, nasekanou jarní cibulku a trošku zakysané smetany. Servírujte ihned ještě horké.
Další recepty na chutné nachos:
Hodil by se vám tip na skvělý letní drink ke grilovačce? Vyzkoušejte populární Aperol Spritz podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE