Svatava Vašková

Nachos se zeleninou a sýrem zapečené na ohni

Moje hodnocení
2x

Zapečené nachos se staly skvělý hitem různých oslav i rodinných setkání. Na jejich přípravu potřebujete jen pár ingrediencí, ale všichni strávníci vám budou chtít utrhat ruce – tak moc jsou dobré! Zkuste si je tentokrát připravit ve venkovních podmínkách.

2 porce
30 minut

Maso:

Nachos:

K podávání:

Postup přípravy:

  1. Předem si na pánvi na trošce oleje orestujte mleté hovězí maso, okořeňte směsí koření na tacos a případně ho dosolte.
  2. Na dno grilovacích tácků vysypte tortilla chipsy. Na ně tmavé fazole a kukuřici bez nálevu, poloviny cherry rajčat, nasekanou čerstvou papriku a předem orestované mleté maso. Vše lehce osolte.
  3. Před grilováním povrch posypte strouhaným sýrem. Tácky zakryjte alobalem a dejte péct na žhavé uhlíky po táboráku na cca 5 minut, jen aby se sýr roztavil.
  4. Pak tácky odkryjte, přidejte oloupané nakrájené avokádo, nasekanou jarní cibulku a trošku zakysané smetany. Servírujte ihned ještě horké.

Další recepty na chutné nachos:

Hodil by se vám tip na skvělý letní drink ke grilovačce? Vyzkoušejte populární Aperol Spritz podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková

Coolinářka Svatava Vašková

70 receptů na pohodové večeře

Svatava Vašková alias foodblogerka Coolinářka píše svůj blog od roku 2015, za tu dobu na něm zveřejnila bezmála 250 receptů. Záhy získala řadu pravidelných čtenářů a zařadila se tak mezi nejúspěšnější české fooblogerky.

Ve své třetí kuchařce se Coolinářka zaměřila na rychlé a jednoduché večeře. Aby byl zážitek z jídla dokonalý, propojila své recepty s dánským konceptem HYGGE. Všechna jídla uvařila a nafotila tak, aby vás výsledek inspiroval k tomu, že si stejnou atmosféru pohody vykouzlíte i u vás doma. A v čem vlastně hygge spočívá? Je to pohoda, kterou cítíte, když se šálkem kávy pozorujete za oknem letní bouřku. Je to pocit teplého domova, bezpečí, sounáležitosti a štěstí. Jsou to chvíle, které trávíte s blízkými lidmi. Je to stůl osvětlený svíčkami a skvělé jídlo na něm.

V nové kuchařce najdete 70 receptů rozdělených do pěti oddílů - polévky, studené večeře, teplé večeře s masem, bezmasé večeře, a nakonec i chuťovky a snacky. Autorka se nevěnuje žádné dietě ani stravovacímu omezení, proto její knížky vždy zaujmou širokou škálu čtenářů.


Přečtěte si také

Recepty