Suroviny
- čedar (vyzrálý) 350 g
- kukuřičný škrob 1 a 1/2 lžičky
- neslazené kondenzované mléko 350 ml
- chilli omáčka (nemusí být) 2 lžičky
- sůl 1/8 lžičky
- kajenský pepř 1/8 lžičky
Postup přípravy
- Do velké mísy dejte nahrubo nastrouhaný sýr a kukuřičný škrob a promíchejte, aby se sýr obalil škrobem. Škrob pomůže omáčce zhoustnout a zamezí hrudkám.
- Do středně velkého hrnce přidejte kondenzované neslazené mléko. Za občasného míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud se mléko nezačne vařit.
- Odstavte mléko z ohně a vmíchejte do něj postupně po hrstech sýr se škrobem, dokud se všechen sýr zcela nerozpustí v omáčce.
- Přidejte pálivou omáčku, sůl a kajenský pepř a poté ochutnejte a podle potřeby přidejte další. Podávejte s nachos, hranolky nebo dušenou či pečenou zeleninou.
PRIMA TIP: Sýrová omáčka je skvělá i k vařenému květáku nebo brokolici.
K mexické hostině se hodí i klasické avokádové guacamole. Připravte ho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE