Slané buchty plněné kysaným zelím a klobásou
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Slané buchty plněné kysaným zelím a klobásou
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Napadlo by vás, že si můžete k pivu dát třeba buchty? Pokud se pustíte do těchto slaných, plněných kysaným zelím a klobásou, půjde o tu nejlepší kombinaci, která může být!
Postup přípravy
-
Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky.
-
Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po chvíli i klobásu.
-
Kdyby přece jen bylo tuku málo, trošku sádla přidejte. Ale směs nesmí být příliš mastná.
-
Nakonec přidejte zelí, česnek a duste 10 minut. Dochuťte a sejměte ze zdroje tepla. Nechte zcela vychladnout.
-
Do hrnku s polovinou vlažné tekutiny rozdrobte droždí a přidejte trochu cukru. Nechte cca 10–15 minut vzejít kvásek.
-
Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
-
Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
-
Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
-
Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by se těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
-
Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
-
Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout.
-
Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.
-
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova.
Slané buchty plněné kysaným zelím a klobásou 1
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Slané buchty plněné kysaným zelím a klobásou 1
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno