reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Slané buchty plněné kysaným zelím a klobásou
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Slané buchty plněné kysaným zelím a klobásou

Slané buchty plněné kysaným zelím a klobásou

Hodnoceno: 3x
Napadlo by vás, že si můžete k pivu dát třeba buchty? Pokud se pustíte do těchto slaných, plněných kysaným zelím a klobásou, půjde o tu nejlepší kombinaci, která může být!
do 2 hodin

reklama

Suroviny

Náplň:

Postup

  1. Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky.
  2. Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po chvíli i klobásu.
  3. Kdyby přece jen bylo tuku málo, trošku sádla přidejte. Ale směs nesmí být příliš mastná.
  4. Nakonec přidejte zelí, česnek a duste 10 minut. Dochuťte a sejměte ze zdroje tepla. Nechte zcela vychladnout.
  5. Do hrnku s polovinou vlažné tekutiny rozdrobte droždí a přidejte trochu cukru. Nechte cca 10–15 minut vzejít kvásek.
  6. Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
  7. Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
  8. Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
  9. Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by se těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
  10. Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
  11. Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout.
  12. Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.
  13. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova.
Slané buchty plněné kysaným zelím a klobásou
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Slané buchty plněné kysaným zelím a klobásou

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.