V kuchyni vždy otevřeno

Slané kynuté buchty plněné kysaným zelím a klobásou

Moje hodnocení
11x

Napadlo by vás, že si můžete k pivu dát třeba buchty? Pokud se pustíte do těchto slaných, plněných kysaným zelím a klobásou, půjde o tu nejlepší kombinaci, která může být!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Náplň

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky.
  2. Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po chvíli i klobásu.
  3. Kdyby přece jen bylo tuku málo, trošku sádla přidejte. Ale směs nesmí být příliš mastná.
  4. Nakonec přidejte zelí, česnek a duste 10 minut. Dochuťte a sejměte ze zdroje tepla. Nechte zcela vychladnout.
  5. Do hrnku s polovinou vlažné tekutiny rozdrobte droždí a přidejte trochu cukru. Nechte cca 10–15 minut vzejít kvásek.
  6. Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
  7. Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
  8. Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
  9. Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by se těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
  10. Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
  11. Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout.
  12. Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.
  13. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty