Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sýrovo-česnekový trhací chléb

4 porce
do 30 minut
Sýrovo-česnekový trhací chléb
Sýrovo-česnekový trhací chléb
Takzvaný "pull apart bread" je velice populární chuťovkou a hodí se snad na každou oslavu. Trhání rozhodně ocení především děti, ale i dospělé bude tento způsob servírování bavit!
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Oloupané stroužky česneku, petrželku a olivový olej vložte do mixéru. Mixujte, dokud nebude česnek nasekaný na menší kousky.
  2. Plátky sýra nakrájejte na cca 2,5centimetrové čtverečky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo. Jakmile bude rozpuštěné, přidejte posekaný česnek se špetkou soli. Povařte asi 2 minuty a hlavně nezapomeňte neustále míchat, česnek nesmí zhnědnout. Poté sundejte z plamene.
  4. Rošt v troubě nastavte doprostřed a troubu předehřejte na 190 °C. Ostrým nožem udělejte šikmé zářezy po celém chlébu a z obou stran. Ale pozor, neprořízněte ho úplně skrz.
  5. Do zářezů za pomoci lžičky nakapejte česnekové máslo a do každého z nich vložte 3 až 4 sýrové čtverečky. Chléb přeneste na kus alobalu, druhým kusem ho překryjte zeshora a přehněte zbylé okraje.
  6. Pečte cca 10 minut, poté sundejte vrchní část alobalu a pečte dalších 10 minut, než se sýr kompletně rozpustí. Můžete podávat!
Reklama

Sýrovo-česnekový trhací chléb 2 Foto:

Sýrovo-česnekový trhací chléb, foto: littlespicejar.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama