Suroviny
- česnek 5 stroužků
- petržel 1/3 hrnku
- olivový olej 2 lžíce
- chléb 1 bochník
- máslo 3 lžíce
- sůl
- plátkový sýr 115 g
Postup přípravy
- Oloupané stroužky česneku, petrželku a olivový olej vložte do mixéru. Mixujte, dokud nebude česnek nasekaný na menší kousky.
- Plátky sýra nakrájejte na cca 2,5centimetrové čtverečky.
- Na pánvi rozehřejte máslo. Jakmile bude rozpuštěné, přidejte posekaný česnek se špetkou soli. Povařte asi 2 minuty a hlavně nezapomeňte neustále míchat, česnek nesmí zhnědnout. Poté sundejte z plamene.
- Rošt v troubě nastavte doprostřed a troubu předehřejte na 190 °C. Ostrým nožem udělejte šikmé zářezy po celém chlébu a z obou stran. Ale pozor, neprořízněte ho úplně skrz.
- Do zářezů za pomoci lžičky nakapejte česnekové máslo a do každého z nich vložte 3 až 4 sýrové čtverečky. Chléb přeneste na kus alobalu, druhým kusem ho překryjte zeshora a přehněte zbylé okraje.
- Pečte cca 10 minut, poté sundejte vrchní část alobalu a pečte dalších 10 minut, než se sýr kompletně rozpustí. Můžete podávat!