Suroviny
- listové těsto 1 ks
- brambory (velké ) 4 ks
- polotučný tvaroh 150 g
- tvrdý sýr 100 g
- vejce 1 ks
- rozmarýn (čerstvý ) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 stupňů.
- Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem a osolte a opepřete.
- Těsto rozložte na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohovou směsí a poklaďte bramborami nakrájenými na tenké plátky.
- Potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na cca 25 minut.
- Podávejte zasypané čerstvým posekaným rozmarýnem.
PRIMA TIP: Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 °C a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu: www.akademiekvality.cz.
Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem 2 Zdroj: www.akademiekvality.cz
Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem 3 Zdroj: www.akademiekvality.cz