Najděte si recept
Na co máte chuť?

Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem
Brambory představují surovinu, ze které je možné připravit naprosto cokoliv. Milují je lidé po celém světě. My jsme si pro vás tentokrát nachystali variaci na slaný koláč z listového těsta. Díky tomu, že je poměrně tučné, báječně doplňuje brambory, které jsou téměř bez tuku. Přesto z nich získáte dostatek energie a velké množství minerálů (draslík, hořčík, železo, fosfor, mangan, jód a další), vitaminů (C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 – kyselina listová) i bílkovin. Abyste potěšili taky své čichové buňky, nesmí v receptu chybět snítky rozmarýnu.
do 30 minut
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- listové těsto 1 ks
- velké brambory 4 ks
- polotučný tvaroh 150 g
- tvrdý sýr 100 g
- vejce 1 ks
- čerstvý rozmarýn 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 170 stupňů.
- Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem a osolte a opepřete.
- Těsto rozložte na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohovou směsí a poklaďte bramborami nakrájenými na tenké plátky.
- Potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na cca 25 minut.
- Podávejte zasypané čerstvým posekaným rozmarýnem.
PRIMA TIP: Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 °C a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu: www.akademiekvality.cz.