Akademiekvality.cz

Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem

Moje hodnocení
5x

Brambory představují surovinu, ze které je možné připravit naprosto cokoliv. Milují je lidé po celém světě. My jsme si pro vás tentokrát nachystali variaci na slaný koláč z listového těsta. Díky tomu, že je poměrně tučné, báječně doplňuje brambory, které jsou téměř bez tuku. Přesto z nich získáte dostatek energie a velké množství minerálů (draslík, hořčík, železo, fosfor, mangan, jód a další), vitaminů (C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 – kyselina listová) i bílkovin. Abyste potěšili taky své čichové buňky, nesmí v receptu chybět snítky rozmarýnu.

8 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  2. Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem a osolte a opepřete.
  3. Těsto rozložte na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohovou směsí a poklaďte bramborami nakrájenými na tenké plátky.
  4. Potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na cca 25 minut.
  5. Podávejte zasypané čerstvým posekaným rozmarýnem.

PRIMA TIP: Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 °C a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu: www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty