Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem
Zdroj:
www.akademiekvality.cz
Brambory představují surovinu, ze které je možné připravit naprosto cokoliv. Milují je lidé po celém světě. My jsme si pro vás tentokrát nachystali variaci na slaný koláč z listového těsta. Díky tomu, že je poměrně tučné, báječně doplňuje brambory, které jsou téměř bez tuku. Přesto z nich získáte dostatek energie a velké množství minerálů (draslík, hořčík, železo, fosfor, mangan, jód a další), vitaminů (C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 – kyselina listová) i bílkovin. Abyste potěšili taky své čichové buňky, nesmí v receptu chybět snítky rozmarýnu.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
-
Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem a osolte a opepřete.
-
Těsto rozložte na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohovou směsí a poklaďte bramborami nakrájenými na tenké plátky.
-
Potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na cca 25 minut.
-
Podávejte zasypané čerstvým posekaným rozmarýnem.
PRIMA TIP: Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 °C a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu: www.akademiekvality.cz.
Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem 2
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem 2
Zdroj:
www.akademiekvality.cz
Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem 3
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem 3
Zdroj:
www.akademiekvality.cz