Těsto
- hladká mouka 225 g
- anglický hořčičný prášek 1 lžička
- máslo 150 g
- vejce 1 ks
- mouka (na pomoučení)
- máslo (na vymazání formy)
Náplň
- párek (vepřový nebo čerstvé klobásky) 4 ks
- cherry rajčata 200 g
- žampiony 200 g
- slanina (plátky ) 200 g
- olivový olej 1 lžíce
- crème fraîche (nebo zakysaná smetana) 300 ml
- vejce (velká ) 3 ks
- anglický hořčičný prášek 1 lžička
Nové originální recepty, v kterých hraje hlavní roli vejce, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku prosejte do mísy a promíchejte s hořčičným práškem. Rozkrájejte do ní máslo, promíchejte ho nožem a zpracujte do konzistence drobenky. Práci vám usnadní kuchyňský robot. Přidejte vejce a zlehka hněťte, až vznikne hladké těsto. Vytvarujte z něj kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do lednice.
- Do předehřáté trouby vložte pekáček s párky a pečte je 10 minut. Mezitím přepulte rajčata a houby. Vložte je k párkům, přidejte slaninu, zakápněte olivovým olejem a pečte 15–20 minut.
- Na lehce pomoučené ploše vyválejte těsto zhruba na 3mm plát. Koláčovou formu s volným dnem o průměru 25 cm vymažte máslem, vysypte moukou a vyložte těstem. Přitlačte ho do rohů. Vyložte pečicím papírem, zatižte ho fazolemi a vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba 8 minut, sejměte papír s fazolemi, vraťte koláč do trouby, teplotu snižte na 150 °C a pečte ještě 2–3 minuty, než dokončíte náplň.
- Párky nakrájejte na kolečka. V misce promíchejte crème fraîche, vejce a hořčičný prášek. Na korpus rozdělte párky, zeleninu a slaninu, přelijte vaječnou směsí, promíchejte a pečte ještě 30–35 minut dozlatova.
- Troubu vypněte, otevřete a nechte v ní koláč mírně zchladnout – zhruba 15 minut.