Těsto
- hladká mouka 250 g
- olivový olej 50 ml
- voda (vlažná) 150 ml
- sůl
Náplň
- rajčata 400 g
- cibule 100 g
- červená cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 50 ml
- černé olivy 50 g
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- oregano
Postup přípravy
- Spařená a oloupaná rajčata zbavte vnitřků a čistou dužinu nakrájejte na malé kostičky. Na olivovém oleji zpěňte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a cca 10 minut poduste, dochuťte sušeným oreganem.
- Papriky upečte v rozpálené troubě na 220 °C. Papriky by měly být důkladně opečené, slupka má být načernalá. Jakmile jsou hotové, vložte je do igelitového sáčku, dobře ho uzavřete. Papriky nechte zapařit přibližně 20 minut. Poté je vyjměte ze sáčku a oloupejte. Pak je rozkrojte a odstraňte semínka. Papriky rozkrájejte na nudličky.
- Všechny ingredience na těsto důkladně promíchejte a nechte ve fólii alespoň přes noc odležet. Před pečením těsto rozdělte na čtyři díly a vyválejte hodně na tenko. Vyválené těsto potřete rajčatovou omáčkou, navrch dejte proužky pečených paprik, kolečka červené cibule a olivy. Vložte do rozpálené trouby na 220 °C a pečte cca 10 minut (koláč by měl být po upečení křupavý).
Tarte Provenale slaný koláč s paprikami z resturace RED Pif Zdroj: RED Pif
V RED Pifu se snoubí česká a francouzská gastronomie
Špičkově ošetřená Plzeň či vynikající naturální vína z Francie nejsou zdaleka jediným lákadlem RED Pifu. Nový podnik na pražském Andělu překvapí vzdušným moderním designem sázejícím na dřevo, a samozřejmě parádní francouzskou i českou kuchyní, kterou má na starosti mimořádně zkušený chef David Kalina, jenž si své renomé vydobyl v podnicích Mincovna, Tiskárna či U Tellerů.
RED Pif, Nádražní 23, Praha 5 – Smíchov, www.redpif.cz
Interiér RED Pifu je převážně ze smrkového dřeva Zdroj: RED Pif