Suroviny
- listové těsto 1 balení
- dijonská hořčice (např. Maille) 2 lžíce
- cibule (menší,žlutá a červená) 2 ks
- hruška 2 ks
- sýr s modrou plísní 80 g
- vlašské ořechy 1 hrst
- rukola
Postup přípravy
- Listové těsto rozválejte na pomoučené ploše na obdélník cca 40x30 cm.
- Na těsto rozetřete hořčici a rozložte na půlkolečka nakrájenou cibuli.
- Přidejte plátky hrušky a okraje koláče přehněte dovnitř, aby vám vznikl takový „ráfek“.
- Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
- Potom ho vyndejte, rozdrobte na něj modrý sýr a přidejte nahrubo nasekané ořechy.
- Vše ještě vraťte do trouby na 10 minut zapéct.
- Hotový koláč nechte vychladnout a podávejte s čerstvou rukolou.
Slaný koláč z listového těsta s hruškami a modrým sýrem 2 Zdroj: S vášní pro jídlo