Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Slaný koláč z listového těsta s hruškami a modrým sýrem

Moje hodnocení
2x

Nezapomínejte, že listové těsto se nehodí jen na sladké pečení! Za nás se výtečně hodí na slané koláče, a to především když vše spojíte se sladkými hruškami a modrým sýrem. Takový koláč pak můžete podávat jako snadný oběd nebo zajímavou svačinku.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • listové těsto 1 balení
  • dijonská hořčice (např. Maille) 2 lžíce
  • menší cibule (žlutá a červená) 2 ks
  • hrušky 2 ks
  • modrý plísňový sýr 80 g
  • vlašské ořechy 1 hrst
  • rukola

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválejte na pomoučené ploše na obdélník cca 40x30 cm.
  2. Na těsto rozetřete hořčici a rozložte na půlkolečka nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte plátky hrušky a okraje koláče přehněte dovnitř, aby vám vznikl takový „ráfek“.
  4. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
  5. Potom ho vyndejte, rozdrobte na něj modrý sýr a přidejte nahrubo nasekané ořechy.
  6. Vše ještě vraťte do trouby na 10 minut zapéct.
  7. Hotový koláč nechte vychladnout a podávejte s čerstvou rukolou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty