Slaný koláč z mrkvového těsta s náplní z jarní cibulky a pancetty

Moje hodnocení
5x

Vylepšit slaný koláč mrkví? Za nás rozhodně! Je to také další způsob, jak dostat do těla potřebnou zeleninu. Vyzkoušejte tento slaný koláč z mrkvového těsta a připravte si zajímavou svačinku na odpoledne.

1 porce
60 minut

Korpus

Náplň

Postup přípravy

  1. Vejce vyklepněte do misky, přidejte olivový olej a pomocí metličky prošlehejte.
  2. Přidejte ovesné vločky, mouku a prášek do pečiva.
  3. Mrkev nastrouhejte (např. i pomocí vhodného tyčového mixéru) a přidejte k těstu. Těsto vypracujte ručně na vále. Pokud se vám zdá lepivé, přidejte trošku mouky.
  4. Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na quiche (ideální je o průměru cca 24–26 cm) vymažte máslem.
  5. Těsto pomocí válečku vyválejte a přeneste do formy. Okraje by měly být zároveň s hranou formy. Těsto dejte péct na 10 minut do trouby.
  6. Na pánev dejte kostičky pancetty a vysmažte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a restujte opět dozlatova.
  7. Poté do pánvičky dejte třtinový cukr a nechte směs zkaramelizovat. Nakonec už jen do pánve vhoďte nakrájenou jarní cibulku, kterou restujte už jen minutu. Hotovou směs dejte na předpečené těsto a přidejte nastrouhanou mozzarellu.
  8. Do misky dejte mléko, vajíčka, sůl a pepř a vše pomocí metličky prošlehejte. Tuto náplň nalijte na předpečený korpus a dejte do trouby dopéct na 15–20 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty