Korpus
- vejce 2 ks
- olivový olej 70 g
- mrkev (jemně nastrouhaná) 120 g
- ovesné vločky (rozemleté ) 100 g
- hladká mouka 140 g
- máslo (na vymazání formy)
Náplň
- uzená pancetta (případně slanina) 100 g
- červená cibule 1 ks
- třtinový cukr 1 lžička
- jarní cibulka 3 ks
- mozzarella 125 g
- mléko 200 ml
- vejce 2 ks
- sůl
- černý pepř
Postup přípravy
- Vejce vyklepněte do misky, přidejte olivový olej a pomocí metličky prošlehejte.
- Přidejte ovesné vločky, mouku a prášek do pečiva.
- Mrkev nastrouhejte (např. pomocí vhodného tyčového mixéru) a přidejte k těstu. Těsto vypracujte ručně na vále. Pokud se vám zdá lepivé, přidejte trošku mouky.
- Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na quiche (ideální je o průměru cca 24–26 cm) vymažte máslem.
- Těsto pomocí válečku vyválejte a přeneste do formy. Okraje by měly být zároveň s hranou formy. Těsto dejte péct na 10 minut do trouby.
- Na pánev dejte kostičky pancetty a vysmažte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a restujte opět dozlatova.
- Poté do pánvičky dejte třtinový cukr a nechte směs zkaramelizovat. Nakonec už jen do pánve vhoďte nakrájenou jarní cibulku, kterou restujte už jen minutu. Hotovou směs dejte na předpečené těsto a přidejte nastrouhanou mozzarellu.
- Do misky dejte mléko, vajíčka, sůl a pepř a vše pomocí metličky prošlehejte. Tuto náplň nalijte na předpečený korpus a dejte do trouby dopéct na 15–20 minut.