reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pissaladiere - slaný koláč s karamelizovanou cibulí, ančovičkami a olivami
Autor: Kublanka.cz Pissaladiere - slaný koláč s karamelizovanou cibulí, ančovičkami a olivami

Pissaladière – slaný koláč s karamelizovanou cibulí, ančovičkami a olivami

Hodnoceno: 3x
Slaný koláč, o jehož historii se dohadují dva známé státy: Francie a Itálie. Původně se připravoval v Janově, ale v minulosti bylo toto území z části součástí toho francouzského, takže si místní specialitu podobnou pizze přivlastňují i Francouzi. Chuťovka z italské riviéry, která za boj rozhodně stojí!
do 2 hodin

reklama

Postup

  1. Prosátou mouku, sůl a sušené droždí dejte do mísy a promíchejte (pokud používáte čerstvé droždí, rozmíchejte ho nejdříve ve vlažné vodě).
  2. Přilijte vodu i olej a vypracujte hladké a vláčné těsto. Vypracované těsto ještě důkladně prohněťte na vále, vraťte ho do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vykynout do dvojnásobného objemu (přibližně 60–90 minut). 
  3. Mezitím připravte náplň. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, cukr, sůl a za občasného míchání ji nechte na malém plameni zkaramelizovat do jemně zlaté barvy (přibližně 20–30 minut).
  4. Na závěr vmíchejte otrhané tymiánové lístky. 
  5. Pečicí troubu předehřejte na 220 °C. Dva mělké pečicí plechy vysypte polentou.
  6. Vykynuté těsto znovu krátce prohněťte a rozdělte na dvě stejné časti, ze kterých vytvarujte koule.
  7. Každou část těsta poté vyválejte na tenký obdélník o rozměru cca 23 x 34 cm, přeneste je na připravené plechy a potřete olivovým olejem. 
  8. Ihned (těsto nenechávejte znovu nakynout!) na těsto rozetřete cibulovou směs, ančovičky naskládejte křížem diagonálně a do každého okénka mezi nimi položte černou olivu. 
  9. Pečte asi 15 minut dozlatova. Dozdobte čerstvým tymiánem a ihned podávejte.
Pissaladiere - slaný koláč s karamelizovanou cibulí, ančovičkami a olivami
Autor: Kublanka.cz Pissaladiere - slaný koláč s karamelizovanou cibulí, ančovičkami a olivami

reklama

Kublanka
Blanka a Jakub Kardovi

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.