archiv Spak

Krůtí guláš s rajčaty a kuskusem krok za krokem

Moje hodnocení
1x

Krůtí maso bývá v kuchyni často opomíjené, přestože je vynikajícím zdrojem bílkovin a obsahuje méně tuku než maso kuřecí. Obsahuje složky, jako je zinek, hořčík, železo nebo vitamin B12. Ne nadarmo je tedy považováno za superpotravinu, která by neměla chybět v jídelníčku! Potrpíte-li si na českou kuchyni, vyzkoušejte odlehčenou alternativu klasického guláše. Na rozdíl od tradičního servírování s knedlíkem, chutná skvěle v kombinaci s dietnějším kuskusem.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Příloha

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Lístky rozmarýnu otrhejte.
  2. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte maso a orestujte dozlatova. Přimíchejte kmín, papriku a protlak. Nechte vše rozvonět a poté do základu přidejte sekaná rajčata, kečup a rozmarýn.
  3. Vše důkladně promíchejte, přilijte vývar, směs osolte, opepřete a přiklopte. Přiveďte k varu a poté stáhněte plamen. Guláš nechte mírně probublávat. Vařte, dokud není maso zcela měkké, asi 40 minut.
  4. Mezitím nasypte do misky kuskus. Zakapejte ho olejem, osolte, opepřete a zalijte vroucí vodou. Misku přiklopte a nechte kuskus důkladně nasát. Bude to trvat asi 10 minut.
  5. Hotový guláš podávejte s kuskusem.

Vyzkoušejte také klasický vepřový guláš podle návodného videoreceptu

Komletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Spak


Přečtěte si také

Recepty