Suroviny
- krůtí prsa 1 kg
- cibule 1 ks
- rozmarýn 1 snítka
- olej
- drcený římský kmín 1/2 lžičky
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- rajský protlak (např. Spak Master) 1 lžíce
- krájená rajčata 400 g (1 plechovka)
- kečup (např. Spak Gourmet) 3 lžíce
- vývar 200 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Příloha
- kuskus 200 g
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Lístky rozmarýnu otrhejte.
- V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte maso a orestujte dozlatova. Přimíchejte kmín, papriku a protlak. Nechte vše rozvonět a poté do základu přidejte sekaná rajčata, kečup a rozmarýn.
- Vše důkladně promíchejte, přilijte vývar, směs osolte, opepřete a přiklopte. Přiveďte k varu a poté stáhněte plamen. Guláš nechte mírně probublávat. Vařte, dokud není maso zcela měkké, asi 40 minut.
- Mezitím nasypte do misky kuskus. Zakapejte ho olejem, osolte, opepřete a zalijte vroucí vodou. Misku přiklopte a nechte kuskus důkladně nasát. Bude to trvat asi 10 minut.
- Hotový guláš podávejte s kuskusem.
Vyzkoušejte také klasický vepřový guláš podle návodného videoreceptu
Komletní recept najdete ZDE