Suroviny
- listové těsto (rozválené) 1 balení (cca 275 g)
- ricotta 100 g
- česnek 1 stroužek
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- anglická slanina (plátky) 100 g
- hermelín 1 ks
- červená cibule 1 ks
- rukola (na dozdobení) 1 hrst
Postup přípravy:
- Z rozváleného listového těsta vykrojte kulatou placku, kterou přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečicí troubu předehřejte na 200 °C.
- V misce promíchejte ricottu s utřeným česnekem. Podle chuti osolte a opepřete a směsí potřete listové těsto (ponechte zhruba 1 cm velký okraj).
- Na náplň rozprostřete slaninu, hermelín rozkrájený na plátky a na proužky nakrájenou červenou cibuli. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Hotový koláč před podáváním dozdobte rukolou.
Chcete si připravit další chuťovku s hermelínem? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Nebo mrkněte na další recepty se slaným koláčem: