Korpus
- vejce 4 ks
- cukr krupice 100 g
- hladká mouka 100 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- mandle (najemno nastrouhané) 500 g
Náplň
- smetana ke šlehání 200 ml
- mletá káva 2 lžíce
- cukr krupice 40 g
- čerstvý sýr (smetanový) 100 g
Dokončení
- čokoládová poleva (mléčná) 100 g
- Mandlové lupínky 30 g
- čokoládová poleva tmavá 20 g
Postup přípravy
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a nastrouhané nebo mleté mandle. Hotové těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C asi 12 minut. Po upečení otočte na pomoučněný papír, nechte vychladnout a pak opatrně stáhněte pečicí papír.
Smetanu svařte s kávou a cukrem. Dejte ji vychladit do chladničky, nejlépe přes noc. Poté vyšlehejte na pevnou šlehačku a smíchejte se sýrem. Náplň rozetřete na piškotový plát a stočte do rolády. Nechte ztuhnout v chladničce.
Po ztuhnutí roládu rozbalte z papíru a polijte rozehřátou mléčnou čokoládou. Strany obalte v mandlových lupíncích. Po ztuhnutí ozdobně přestříkněte rozehřátou tmavou čokoládou.
PRIMA TIP: Pro výraznější chuť můžete do krému přidat pár kapek likéru Kahlúa nebo Baileys – roláda tak získá jemný dospělácký podtón.
Připravte také nejslavnější kávový dezert – italské tiramisu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Tradiční italské tiramisu s mascarpone