Jednoduchý recept na chlupaté knedlíky podle Romana Vaňka

Moje hodnocení
2x

Chlupaté knedlíky z bramborového těsta patří k těm jednodušším na přípravu a také velmi oblíbeným. Podle snadného receptu Romana Vaňka připravíte perfektní přílohu třeba k vepřovým výpečkům, ale podávat je můžete klidně jen se zelím a osmaženou cibulkou.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Chlupaté knedlíky jsou „chlupaté“ díky kombinaci vařených a syrových brambor v těstě. Právě ty syrové, najemno nastrouhané vytvoří střapatou strukturu. Pokud vám po jiném jídle zbydou uvařené brambory ve slupce, máte základ na další jídlo, kterým uděláte radost celé rodině.

  • Knedlíky připravujte z brambor varného typu B nebo C.

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte vařit větší množství vody. Vodu osolte.
  2. Vařené vychladlé brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy. Syrové brambory oloupjte, nastrouhejte najemno a přidejte k vařeným bramborám. Přidejte 1 lžičku soli, vejce, hrubou mouku a škrob. Umíchejte hustší těsto.
  3. Polévkovou lžící tvořte v namočené dlani knedlíky ve tvaru větších noků, které vkládejte do osolené vroucí vody.
  4. Knedlíky vařte 6–7 minut. Když jsou hotové, vyplavou na hladinu. Vyndejte je do mísy s rozpuštěným sádlem nebo máslem dle chuti a promíchejte.
PRIMA TIP: Záleží jen na vás, jestli z těsta vytvarujete pravidelné koule nebo knedlíkům necháte rustikální nepravidelný tvar.

Vyzkoušejte i další recepty na různé typy knedlíků

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty