zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Autor: Naše: Kuchařka Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Hodnoceno: 4x
Ať už zvolíte celé kuře nebo kuřecí stehna, anebo použijete krůtí stehna či paličky, tohle jídlo můžete servírovat jako slavnostní pečínku. Obvykle se používá pro tuto přípravu kachna, ale použití kuřete nebo krůty je více ekonomické i zdravější.
nad 2 hodiny
4–6 porce

reklama

Suroviny (4–6 porce)

Zelí:

Knedlíky:

Postup

  1. Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na pánvi zlehka orestujte na středním plameni slaninu, aby pustila tuk. Poté přidejte cibuli a orestujte ji dozlatova.
  2. Nakonec přidejte zelí i s nálevem pouze z jedné sklenice, z druhé lák vylijte. Osolte a povařte 10 minut.
  3. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  4. Zelí přendejte do pekáče a na něj položte naporcované kuře nebo kuřecí/krůtí stehna. Posypte solí, pepřem, kmínem a přidejte na každou část masa lžičku sádla. Pečte 60 minut na 180 stupňů, poté 20 minut na 220 stupňů dozlatova.
  5. Mezitím připravte bramborové knedlíky. Nejprve uvařte brambory ve slupce v osolené vodě. Vařte alespoň 2 hodiny až 1 den předem.
  6. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno, ale ne na kaši. Do nastrouhaných brambor přidejte vejce, bramborový škrob a sůl. Mouku zapracujte postupně.
  7. Těsto rozdělte navlhčenýma rukama na 4 kusy a z každého vyválejte šišku. Ve velkém hrnci nebo kastrolu (nebo ještě lépe ve dvou hrncích) vařte knedlíky 8 minut, poté je otočte, popřípadě odlepte ode dna a vařte dalších 7 minut. Knedlíky vyndejte, položte na utěrku a pomašlujte tukem (máslo, sádlo nebo olej), aby knedlíky neoschly.
Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Autor: Naše: Kuchařka Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

reklama

Naše: Kuchařka, která spojuje
Kateřina Kuranova

Chvíle, kdy si spolu sednete ke stolu, naservírujete všem jejich oblíbená jídla, povídáte si a čas příjemně plyne... to jsou neopakovatelné okamžiky, na které rodina i přátelé rádi vzpomínají. Foodblogerka, máma a nadšená hostitelka Kateřina Kuranova se rozhodla sepsat přes 90 receptů, které vám dokážou u stolu vykouzlit okamžitý úsměv na tváři a pocit blaha v žaludku. Od proslavených placiček, kterými dobyla Instagram, přes hřejivé polévky, vydatné pomazánky, hlavní jídla pro každou příležitost až po dezerty a moučníky, které se předávají v rodině z generace na generaci. Recepty jsou vyladěné tak, aby je mohla jíst celá rodina, včetně těch nejmenších – stačí jen malá úprava použitých surovin a dokonalé jídlo pro všechny je na stole!

Vydalo nakladatelsví Esence / Euromedia.