Suroviny
- rohlík (nebo housky (ideálně 1 den staré)) 4 ks
- polohrubá mouka 1 hrnek
- plnotučné mléko 1 hrnek
- vejce 2 ks
- petrželka (nasekaná ) 1 hrst
- potravinářské pytlíky (např. jako na svačinu) 2 ks
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Nakrájejte pečivo na menší kostičky. Přendejte do mísy, přidejte mouku, sůl, přilejte mléko a dva žloutky.
- Zlehka vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a nasekanou petrželku.
- Připravte si dvě větší sklenice, každou vyložte sáčkem, snadněji se budou plnit.
- Směs na knedlíky rozdělte do pytlíků. Pak je vyndejte ze sklenic, sklepněte obsah na spodní část sáčků a ještě je rukou upěchuj do tvaru knedlíků.
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Ponořte sáčky tak, abyste otevřenou část pytlíků dali přes okraj hrnce. Částečně zaklopte pokličkou.
- Vařte nejdříve 14 minut z jedné strany, pak je otočte (stále musí viset přes okraj hrnce) a vařte dalších 14 minut.
- Vyndejte z hrnce, ze sáčků knedlíky snadno vytáhnete, pozor, ať se ale neopaříte.
- Propíchejte je párátkem a nakrájejte pomocí režné nitě. Nožem by se mohly knedlíky srazit.
Jednoduché houskové knedlíky vařené v pytlíku 2 Zdroj: Slepičárna blog