Jednoduché houskové knedlíky vařené v pytlíku

Moje hodnocení
11x

Jestli někdo miluje domácí knedlíky, jsme to určitě my Češi. Houskové nebo bramborové knedlíky jsou klasika, ale můžete si pohrát s tím, jak si jednotlivé zásoby navaříte. Zkuste tento snadný recept na houskové knedlíky vařené v pytlíku, jistě si je oblíbíte.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • rohlíky nebo housky (ideálně 1 den staré) 4 ks
  • polohrubá mouka 1 hrnek
  • sůl 1 lžička
  • plnotučné mléko 1 hrnek
  • vejce 2 ks
  • nasekaná petrželka 1 hrst
  • potravinářské pytlíky (např. jako na svačinu) 2 ks

Postup přípravy

  1. Nakrájejte pečivo na menší kostičky. Přendejte do mísy, přidejte mouku, sůl, přilejte mléko a dva žloutky.
  2. Zlehka vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a nasekanou petrželku.
  3. Připravte si dvě větší sklenice, každou vyložte sáčkem, snadněji se budou plnit.
  4. Směs na knedlíky rozdělte do pytlíků. Pak je vyndejte ze sklenic, sklepněte obsah na spodní část sáčků a ještě je rukou upěchuj do tvaru knedlíků.
  5. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Ponořte sáčky tak, abyste otevřenou část pytlíků dali přes okraj hrnce. Částečně zaklopte pokličkou.
  6. Vařte nejdříve 14 minut z jedné strany, pak je otočte (stále musí viset přes okraj hrnce) a vařte dalších 14 minut.
  7. Vyndejte z hrnce, ze sáčků knedlíky snadno vytáhnete, pozor, ať se ale neopaříte.
  8. Propíchejte je párátkem a nakrájejte pomocí režné nitě. Nožem by se mohly knedlíky srazit.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty