Karlovarský knedlík vařený v utěrce

Moje hodnocení
7x

Nad domácí knedlík není, že? Zkuste si ho připravit tentokrát v utěrce, hezky karlovarský s voňavou petrželkou. Hodí se k všemožným tradičním omáčkám české kuchyně a zaručujeme, že se vždy povede.

2 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do pěny utřete lžičku soli a 70 g másla. Postupně jeden po druhém vetřete 6 žloutků a po lžících přilijte mléko a zapracujte hrubou moukou s muškátovým oříškem.
  2. Přidejte nakrájenou petrželku.
  3. Na 20 g másla lehce opečte na kostičky nakrájené housky. Ze 6 bílků vyšlehejte pevný sníh. Následně housky a sníh vmíchejte do těsta.
  4. Dvě čisté utěrky potřete 20 g másla, rozdělte na ně těsto a zabalte. Na obou stranách zavažte provázkem nadvakrát asi na palec od sebe. Vložte do osolené vroucí vody.
  5. Vařte 15 minut, pak odstraňte provázky blíže k těstu a ještě 30 minut dovařte.
  6. Uvařený knedlík vyjměte z utěrky a hned nakrájejte nití.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka


Přečtěte si také

Recepty