Karlovarský knedlík vařený v utěrce
Karlovarský knedlík vařený v utěrce
Nad domácí knedlík není, že? Zkuste si ho připravit tentokrát v utěrce, hezky karlovarský s voňavou petrželkou. Hodí se k všemožným tradičním omáčkám české kuchyně a zaručujeme, že se vždy povede.
Postup přípravy
-
Do pěny utřete lžičku soli a 70 g másla. Postupně jeden po druhém vetřete 6 žloutků a po lžících přilijte mléko a zapracujte hrubou moukou s muškátovým oříškem.
-
Přidejte nakrájenou petrželku.
-
Na 20 g másla lehce opečte na kostičky nakrájené housky. Ze 6 bílků vyšlehejte pevný sníh. Následně housky a sníh vmíchejte do těsta.
-
Dvě čisté utěrky potřete 20 g másla, rozdělte na ně těsto a zabalte. Na obou stranách zavažte provázkem nadvakrát asi na palec od sebe. Vložte do osolené vroucí vody.
-
Vařte 15 minut, pak odstraňte provázky blíže k těstu a ještě 30 minut dovařte.
-
Uvařený knedlík vyjměte z utěrky a hned nakrájejte nití.
Karlovarský knedlík vařený v utěrce 2
Karlovarský knedlík vařený v utěrce 2