Piškot:
- vejce 5 ks
- cukr moučka 3 lžíce
- olej 2 lžíce
- horká voda 2–3 lžíce
- polohrubá mouka 5 lžic
- kakao 2 lžíce
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 sáčku
- marmeláda
Krém:
- čerstvé mléko 750 ml
- vanilkový pudink 3 balení
- vaječný koňak 200 ml
- máslo 250 g
- cukr moučka 3 lžíce
Postup přípravy:
- Žloutky nejprve vyšlehejte s cukrem, přidejte horkou vodu, olej, promíchejte, lehce vmíchejte ušlehaný sníh z bílků a nakonec přes sítko mouku, kakao a kypřicí prášek.
- Piškot upečte na normálním plechu (30×40 cm). Po zchladnutí potřete marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
- Poté připravte krém. Z mléka a pudinkového prášku uvařte pudink, do horkého vmíchejte vaječný koňak a promíchejte (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Nechte vychladnout.
- Mezitím rozšlehejte máslo s cukrem a po částech přidávejte vychladlý pudink a šlehejte krém doběla. Krém naneste na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvěte ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem. Výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháte vše dohromady a máte hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak přiveďte večer k varu normální šlehačku s cukrem a kakaem a dejte vychladnout (přes noc nejlépe do ledničky). Druhý den vyšleháte.
- Ozdobte dle fantazie, např. kakaem a nastrouhanou bílou čokoládou.
- Recept je od kamarádky Aňulky Jahody z Topreceptů a zdrojem jí byl recept z Knihovničky receptů.
A nebo vyzkoušejte Míša řezy podle našeho videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE
A kdyby vám náhodou ani to nestačilo, máme pro vás celou řadu dalších receptů: