Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Šťavnaté mrkvové řezy s vrstvou z krémového sýra
Sladký moučník prostě nesmí chybět. Už několik let u nás frčí mrkvové dezerty, ať už to jsou bábovky, nebo třeba právě řezy. Když je navíc doplníte o vrstvu z krémového sýra, budou ještě o fous lepší. Krásně vláčné a šťavnaté, sladké tak akorát, ale hlavně moc dobré!
do 1 hodiny
Suroviny
Forma 25×35 cm:
- hladká mouka 1 a 1/4 hrnku
- špetka skořice
- prášek do pečiva
- olej 1/2 hrnku
- podmáslí 3/4 hrnku
- cukr 1/2 hrnku
- vejce 1 ks
- nahrubo strouhaná mrkev 1 hrnek
- hrst vlašských ořechů
Krémová vrstva:
- krémový sýr 300 g
- vejce 1 ks
- cukr 1/4 hrnku
- mléko 4 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Prvně připravte těsto na mrkvovou vrstvu. Do misky nasypte hladkou mouku, skořici a prášek do pečiva.
- K nim přidejte olej, podmáslí, rozklepněte vejce, přisypte mrkev a nahrubo nasekané ořechy.
- Těsto promíchejte dohladka a nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
- Na krémovou vrstvu prošlehejte krémový sýr, vejce, cukr a mléko dohladka.
- Krém potom nalijte rovnoměrně na těsto a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, hotový koláč poznáte podle toho, že začne zlátnout krémová vrstva.
- Před podáváním doporučuji nechat vychladnout a nejlépe ještě vychladit v lednici.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!