Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Šťavnaté mrkvové řezy s vrstvou z krémového sýra

Moje hodnocení
3x

Sladký moučník prostě nesmí chybět. Už několik let u nás frčí mrkvové dezerty, ať už to jsou bábovky, nebo třeba právě řezy. Když je navíc doplníte o vrstvu z krémového sýra, budou ještě o fous lepší. Krásně vláčné a šťavnaté, sladké tak akorát, ale hlavně moc dobré!

1 porce
60 minut

Forma 25×35 cm

Krémová vrstva

Postup přípravy

  1. Prvně připravte těsto na mrkvovou vrstvu. Do misky nasypte hladkou mouku, skořici a prášek do pečiva.
  2. K nim přidejte olej, podmáslí, rozklepněte vejce, přisypte mrkev a nahrubo nasekané ořechy.
  3. Těsto promíchejte dohladka a nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Na krémovou vrstvu prošlehejte krémový sýr, vejce, cukr a mléko dohladka.
  5. Krém potom nalijte rovnoměrně na těsto a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, hotový koláč poznáte podle toho, že začne zlátnout krémová vrstva.
  6. Před podáváním doporučuji nechat vychladnout a nejlépe ještě vychladit v lednici.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty