Šťavnaté mrkvové řezy s vrstvou z krémového sýra
Zdroj: S vášní pro jídlo
Šťavnaté mrkvové řezy s vrstvou z krémového sýra
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Sladký moučník prostě nesmí chybět. Už několik let u nás frčí mrkvové dezerty, ať už to jsou bábovky, nebo třeba právě řezy. Když je navíc doplníte o vrstvu z krémového sýra, budou ještě o fous lepší. Krásně vláčné a šťavnaté, sladké tak akorát, ale hlavně moc dobré!
Postup přípravy
-
Prvně připravte těsto na mrkvovou vrstvu. Do misky nasypte hladkou mouku, skořici a prášek do pečiva.
-
K nim přidejte olej, podmáslí, rozklepněte vejce, přisypte mrkev a nahrubo nasekané ořechy.
-
Těsto promíchejte dohladka a nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
-
Na krémovou vrstvu prošlehejte krémový sýr, vejce, cukr a mléko dohladka.
-
Krém potom nalijte rovnoměrně na těsto a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, hotový koláč poznáte podle toho, že začne zlátnout krémová vrstva.
-
Před podáváním doporučuji nechat vychladnout a nejlépe ještě vychladit v lednici.
Šťavnaté mrkvové řezy s vrstvou z krémového sýra 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Šťavnaté mrkvové řezy s vrstvou z krémového sýra 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo