Suroviny
- strouhaný kokos 60 g
- vejce 6 ks
- bramborový škrob 2 lžíce
- med 3 lžíce
- kakao (holandského typu) 5 lžic
- polotučný tvaroh 250 g
- vanilkový extrakt 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C, plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem. Ve větší míse prošlehejte metličkou strouhaný kokos, žloutky, bramborový škrob, 1 lžíci medu, kakao a kypřicí prášek.
- Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Pomalu ho vmíchejte do žloutkové směsi. Přesuňte ji na připravený plech, rovnoměrně rozetřete špachtlí a pečte 8–9 minut.
- Upečený korpus nechte zchladnout. Mezitím prošlehejte tvaroh s vanilkou a zbylým medem dohladka.
- Vychladlý korpus překrojte na dvě poloviny. Jednu potřete tvarohovou směsí, druhou přiklopte a vložte na 35–40 minut do mrazáku. Rozkrájejte na porce a podávejte.
Vyzkoušejte i recept na odlehčené Míša řezy
Kompletní recept najdete ZDE