Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Domácí mléčné řezy alla Kinder

Moje hodnocení
6x

Loudí na vás děti v obchodě Kinder mléčný řez? Tyhle čokoládové řezy s tvarohovou náplní chutnají skoro stejně, jsou násobně zdravější a potěší i dospělé. Uložte řezy na chvíli do mrazáku, zpevní a půjdou dobře krájet i jíst rukou.

10 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem. Ve větší míse prošlehejte metličkou strouhaný kokos, žloutky, bramborový škrob, 1 lžíci medu, kakao a kypřicí prášek.
  2. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Pomalu ho vmíchejte do žloutkové směsi. Přesuňte ji na připravený plech, rovnoměrně rozetřete špachtlí a pečte 8–9 minut.
  3. Upečený korpus nechte zchladnout. Mezitím prošlehejte tvaroh s vanilkou a zbylým medem dohladka.
  4. Vychladlý korpus překrojte na dvě poloviny. Jednu potřete tvarohovou směsí, druhou přiklopte a vložte na 35–40 minut do mrazáku. Rozkrájejte na porce a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty