Suroviny
- sušenky (karamelové; např. Lotus) 375 g
- tučný tvaroh 250 g
- zakysaná smetana 400 g
- citronová kůra (najemno nastrouhaná) 1/2 lžičky
- vlašské ořechy (příp. pekanové) 60 g
Postup přípravy:
- Připravte si formu zhruba o velikosti 20 × 25 cm. Dno formy vyložte karamelovými sušenkami.
- V míse dobře promíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a citronovou kůru.
- Vlašské oříšky nasekejte nadrobno. Na vyskládané sušenky dejte polovinu krému, který posypte polovinou oříšků.
- Opět dejte vrstvu sušenek, krémů a oříšků. Zbylé sušenky rozdrťte (můžete pomocí sekáčku u tyčového mixéru nebo ve hmoždíři).
- Horní vrstvu krému posypte drtí ze sušenek. Řezy nechte odležet přes noc v lednici.
Další nepečené dezerty, které musíte vyzkoušet!
Anebo třeba klasiky italské kuchyně, jako je panna cotta a tiramisu? Na obojí máme videorecept
Kompletní recept najdete ZDE
A také ZDE