Arašídový nepečený cheesecake
Zdroj: Jíme zdravě a pečeme s láskou
Arašídový nepečený cheesecake
Zdroj:
Jíme zdravě a pečeme s láskou
Postup přípravy
-
Nejprve připravte spodní vrstvu: Do středně velké mísy dejte veškeré ingredience a smíchejte je. Následně nachystejte kulatou dortovou formu (Ø 25 cm), směs do ní vysypte a srovnejte spodní stranou skleničky do souměrně tlusté vrstvy (cca 0,5 cm) a dejte do ledničky.
-
Mezitím připravte hustý pudink: Mléko naměřte v odměrce a ½ množství mléka nalijte do středně velkého kastrůlku, ve kterém jej zahřívejte 2–3 minuty na mírném plameni. Do zbylého mléka vidličkou zašlehejte pudink. Jakmile bude mléko v kastrůlku dostatečně teplé, přimíchejte zbytek mléka smíchaného s pudinkem a vařte na středním plameni, dokud nevznikne hustý pudink (potrvá to cca 2–4 minuty). Aby na povrchu pudinku nevznikla krusta, poklaďte na pudink potravinářskou fólii, která vzniku vrstvy zabrání. Poté jej nechejte vychladit v lednici minimálně 2–3 hodiny.
-
Zatímco pudink chladne, vrhněte se na druhou část krémové vrstvy: V kuchyňském robotu dohladka vyšlehejte smetanový sýr, tvaroh, med a arašídové máslo. Jakmile pudink vychladne, přidejte jej do robotem vyšlehané směsi a zašlehejte.
-
Poté z lednice vytáhněte kulatou dortovou formu s připravenou spodní vrstvou, vyšlehanou krémovou vrstvu na ni nalijte a povrch uhlaďte dohladka. Takto připravený cheesecake ve formě nechejte odležet nejlépe přes noc (nebo minimálně 3 hodiny) a poté můžete podávat.
Arašídový nepečený cheesecake
Zdroj: Jíme zdravě a pečeme s láskou
Arašídový nepečený cheesecake
Zdroj:
Jíme zdravě a pečeme s láskou