Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Arašídový nepečený cheesecake

Moje hodnocení
10x

Nepečený cheesecake s jemným krémem z burákového másla a korpusem z drcených arašídů chutná přímo nebesky dobře.

1 porce
60 minut
americká

Korpus

Krémová vrstva

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte spodní vrstvu: Do středně velké mísy dejte veškeré ingredience a smíchejte je. Následně nachystejte kulatou dortovou formu (Ø 25 cm), směs do ní vysypte a srovnejte spodní stranou skleničky do souměrně tlusté vrstvy (cca 0,5 cm) a dejte do ledničky.
  2. Mezitím připravte hustý pudink: Mléko naměřte v odměrce a ½ množství mléka nalijte do středně velkého kastrůlku, ve kterém jej zahřívejte 2–3 minuty na mírném plameni. Do zbylého mléka vidličkou zašlehejte pudink. Jakmile bude mléko v kastrůlku dostatečně teplé, přimíchejte zbytek mléka smíchaného s pudinkem a vařte na středním plameni, dokud nevznikne hustý pudink (potrvá to cca 2–4 minuty). Aby na povrchu pudinku nevznikla krusta, poklaďte na pudink potravinářskou fólii, která vzniku vrstvy zabrání. Poté jej nechejte vychladit v lednici minimálně 2–3 hodiny.
  3. Zatímco pudink chladne, vrhněte se na druhou část krémové vrstvy: V kuchyňském robotu dohladka vyšlehejte smetanový sýr, tvaroh, med a arašídové máslo. Jakmile pudink vychladne, přidejte jej do robotem vyšlehané směsi a zašlehejte.
  4. Poté z lednice vytáhněte kulatou dortovou formu s připravenou spodní vrstvou, vyšlehanou krémovou vrstvu na ni nalijte a povrch uhlaďte dohladka. Takto připravený cheesecake ve formě nechejte odležet nejlépe přes noc (nebo minimálně 3 hodiny) a poté můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty