Nepečené čokoládové řezy s lískovými oříšky

Moje hodnocení
3x

Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám roztápět troubu? Tak hurá do nepečení! Vláčné a zároveň křupavé řezy zvládne každý a na mrazáku je můžete mít v pohotovosti i několik měsíců.

16 porcí
30 minut

Suroviny

  • hotové čokoládové sušenky 200 g
  • kondenzované mléko 1/2 plechovky
  • máslo 100 g
  • čokoláda s lískovými oříšky 200 g
  • vyloupané lískové oříšky 1 hrst
  • mléčná nebo tmavá čokoláda 200 g

Postup přípravy

  1. Formu vyložte pečicím papírem tak, aby přečníval přes stěny – řezy pak půjdou snáze vyjmout. Sušenky rozdrťte na jemné drobky.
  2. Oříškovou čokoládu rozehřejte s máslem buď na mírném plameni v kastrolu, nebo krátkými pulzy v mikrovlnce.
  3. K rozdrceným sušenkám v míse přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem, kondenzované mléko a oříšky, a kovovou lžící dobře promíchejte. Vlijte do připravené formy a pomocí dvou lžic směs dobře rozetřete až k okrajům formy.
  4. Zbylou čokoládu rovněž rozehřejte a přelijte jí směs ve formě. Vložte nejméně na 1 hodinu do ledničky a po ztuhnutí krájejte na řezy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty