Suroviny
- sušenky (hotové čokoládové ) 200 g
- kondenzované mléko 1/2 plechovky
- máslo 100 g
- čokoláda (s lískovými oříšky) 200 g
- lískové ořechy (vyloupané) 1 hrst
- čokoláda (mléčná nebo tmavá ) 200 g
Postup přípravy
- Formu vyložte pečicím papírem tak, aby přečníval přes stěny – řezy pak půjdou snáze vyjmout. Sušenky rozdrťte na jemné drobky.
- Oříškovou čokoládu rozehřejte s máslem buď na mírném plameni v kastrolu, nebo krátkými pulzy v mikrovlnce.
- K rozdrceným sušenkám v míse přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem, kondenzované mléko a oříšky, a kovovou lžící dobře promíchejte. Vlijte do připravené formy a pomocí dvou lžic směs dobře rozetřete až k okrajům formy.
- Zbylou čokoládu rovněž rozehřejte a přelijte jí směs ve formě. Vložte nejméně na 1 hodinu do ledničky a po ztuhnutí krájejte na řezy.
Nepečené čokoládové řezy s lískovými oříšky Zdroj: L.A.CREATIVE FOOD