návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nepečené kokosky s dvojí náplní

10 ks porcí
do 1 hodiny
Donniny kokosky
Donniny kokosky Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Klasice z našich cukráren se trochu podobají, ale jde o zcela inovativní verzi, které stojí za to věnovat trochu času. Vždyť jsou Vánoce a tyhle kokosky skvěle plní i funkci jedlého dárku, navíc jsou plné zdravých přísad ve stylu raw food, nepečou se, a ještě navrch jsou úžasně dobré.

Postup

  1. Nejprve si připravte sušenky. Vločky, mandle, mandlovou pastu, rozinky a javorový sirup mixujte asi 2 až 3 minuty nebo až bude vše najemno rozsekané a promíchané. Přísady spojte do těsta a rozválejte ho mezi dvěma kusy pečicího papíru na výšku 4 mm. Dejte na 10 minut do ledničky nebo až těsto zpevní.
  2. Z těsta vykrajujte kolečka o průměru asi 5 cm, měli byste jich vykrájet asi 20. odkrojky spojte a rozválejte znovu. Vykrájená kolečka nechte v ledničce do doby použití.
  3. Maliny rozmačkejte v misce, promíchejte s chia semínky a nechte stranou asi 30 minut stát, až směs zhoustne.
  4. V robotu prošlehejte strouhaný kokos, kokosovou smetanu a kokosový olej, až vznikne kompaktní nadýchaná směs.
  5. Vždy na 1 kolečko dejte po 1 lžičce malinového džemu a 2 lžičkách kokosového krému. Spojte druhým kolečkem. Položte na plech vyložený papírem na pečení a dejte na 20 minut do ledničky.
  6. Na polevu prošlehejte čokoládu s kokosovým olejem a namáčejte v ní slepené sušenky. Přebytek polevy otřepejte a sušenky vraťte na plech, pak je dejte na 10 minut do ledničky, aby poleva zpevněla.

P.S.: Chcete-li tyhle kokosky zařadit mezi vánoční cukroví, vykrajujte je s menším průměrem a v polevě namáčejte jako jednohubky, napíchané na párátko.

PRIMA TIP: Kokosový olej patří ke nejpopulárnějším tukům nové kuchyně a dá se celkem běžně sehnat v prodejnách zdravé výživy, dm drogerii i jinde, a to ve dvou verzích, přírodní (s výrazným kokosovým aroma) nebo deodorizovaný. V pokojové teplotě má krémovitou konzistenci. Co nespotřebujete na vaření, skvěle využijete jako kosmetikum, například na vlasové masky.

Další recepty na neodolatelné sváteční dezerty najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Zimní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si krásné svátky i zimní radovánky s novým číslem časopisu Prima FRESH