Slavnostní nepečený cheesecake s Baileys

Moje hodnocení
5x

Oblíbený smetanový likér nemusíte pouze pít. Snadno ho zakomponujete třeba do dezertů, pečených i nepečených. Pokud přemýšlíte, co byste mohli servírovat během slavnostních chvilek ke konci tohoto roku, máme pro vás zajímavý tip. Nepečený cheesecake s Baileys!

12 porcí
30 minut

Suroviny

Na ozdobu

  • rozdrcené sušenky (např. Lotus) 6 ks
  • preclíky v mléčné čokoládě 12 ks

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Sušenky rozdrťte ve food procesoru nebo pomocí paličky na maso.
  3. Máslo rozpusťte v rendlíku a smíchejte se sušenkami.
  4. Dno formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem, přečuhující části papíru odstřihněte dokola. Na dno formy nyní rozvrstvěte rovnoměrně sušenkovou směs.
  5. Nyní dejte péct do trouby na 10 minut. Poté vytáhněte a nechte vychladnout.
  6. Plátky želatiny dejte do rendlíku, přidejte 3 polévkové lžíce vody a nechte nabobtnat.
  7. Mezitím vyšlehejte společně mascarpone a Philadelphii s cukrem a likérem.
  8. Želatinu v rendlíku zahřejte, aby se rozpustila. Rozhodně nevařte. Přidejte ihned 2 lžíce krému a promíchejte. Tuto směs ihned přidejte zpět do krému a vše společně prošlehejte.
  9. Krém nyní vylijte do formy na sušenkový korpus. Několikrát klepněte s formou o pracovní desku, abyste se zbavili přebytečného vzduchu v krému. Krém můžete ještě uhladit pomocí lžíce.
  10. Nyní dejte přes noc do lednice.
  11. Druhý den, ideálně po 12 a více hodinách podávejte - pomocí namočeného nože, obkružte uvnitř kolem formy, aby se cheesecake oddělil od stran formy a mohli jste okrajový kruh formy odejmout.
  12. Nyní můžete cheesecake kolem dokola ozdobit rozdrcenými sušenkami a preclíky v čokoládě.
  13. Krájejte namočeným nožem v teplé vodě a ihned servírujte. Cheesecake uchovávejte v lednici.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty