Suroviny
- sušenky (karamelové sušenky (např. Lotus)) 186 g (24 ks)
- máslo 50 g
- mascarpone 500 g
- sýr Philadelphia 400 g
- baileys 160 g
- moučkový cukr 60 g
- želatina 3 plátky
Na ozdobu
- sušenky (rozdrcené sušenky (např. Lotus)) 6 ks
- slané preclíky (preclíky v mléčné čokoládě) 12 ks
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Sušenky rozdrťte ve food procesoru nebo pomocí paličky na maso.
- Máslo rozpusťte v rendlíku a smíchejte se sušenkami.
- Dno formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem, přečuhující části papíru odstřihněte dokola. Na dno formy nyní rozvrstvěte rovnoměrně sušenkovou směs.
- Nyní dejte péct do trouby na 10 minut. Poté vytáhněte a nechte vychladnout.
- Plátky želatiny dejte do rendlíku, přidejte 3 polévkové lžíce vody a nechte nabobtnat.
- Mezitím vyšlehejte společně mascarpone a Philadelphii s cukrem a likérem.
- Želatinu v rendlíku zahřejte, aby se rozpustila. Rozhodně nevařte. Přidejte ihned 2 lžíce krému a promíchejte. Tuto směs ihned přidejte zpět do krému a vše společně prošlehejte.
- Krém nyní vylijte do formy na sušenkový korpus. Několikrát klepněte s formou o pracovní desku, abyste se zbavili přebytečného vzduchu v krému. Krém můžete ještě uhladit pomocí lžíce.
- Nyní dejte přes noc do lednice.
- Druhý den, ideálně po 12 a více hodinách podávejte - pomocí namočeného nože, obkružte uvnitř kolem formy, aby se cheesecake oddělil od stran formy a mohli jste okrajový kruh formy odejmout.
- Nyní můžete cheesecake kolem dokola ozdobit rozdrcenými sušenkami a preclíky v čokoládě.
- Krájejte namočeným nožem v teplé vodě a ihned servírujte. Cheesecake uchovávejte v lednici.
Slavnostní nepečený cheesecake s Baileys 2 Zdroj: Milluji