Slavnostní nepečený cheesecake s Baileys
Zdroj: Milluji
Slavnostní nepečený cheesecake s Baileys
Zdroj:
Milluji
Oblíbený smetanový likér nemusíte pouze pít. Snadno ho zakomponujete třeba do dezertů, pečených i nepečených. Pokud přemýšlíte, co byste mohli servírovat během slavnostních chvilek ke konci tohoto roku, máme pro vás zajímavý tip. Nepečený cheesecake s Baileys!
Na ozdobu
-
sušenky
(rozdrcené sušenky (např. Lotus))
6 ks
-
slané preclíky
(preclíky v mléčné čokoládě)
12 ks
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
-
Sušenky rozdrťte ve food procesoru nebo pomocí paličky na maso.
-
Máslo rozpusťte v rendlíku a smíchejte se sušenkami.
-
Dno formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem, přečuhující části papíru odstřihněte dokola. Na dno formy nyní rozvrstvěte rovnoměrně sušenkovou směs.
-
Nyní dejte péct do trouby na 10 minut. Poté vytáhněte a nechte vychladnout.
-
Plátky želatiny dejte do rendlíku, přidejte 3 polévkové lžíce vody a nechte nabobtnat.
-
Mezitím vyšlehejte společně mascarpone a Philadelphii s cukrem a likérem.
-
Želatinu v rendlíku zahřejte, aby se rozpustila. Rozhodně nevařte. Přidejte ihned 2 lžíce krému a promíchejte. Tuto směs ihned přidejte zpět do krému a vše společně prošlehejte.
-
Krém nyní vylijte do formy na sušenkový korpus. Několikrát klepněte s formou o pracovní desku, abyste se zbavili přebytečného vzduchu v krému. Krém můžete ještě uhladit pomocí lžíce.
-
Nyní dejte přes noc do lednice.
-
Druhý den, ideálně po 12 a více hodinách podávejte - pomocí namočeného nože, obkružte uvnitř kolem formy, aby se cheesecake oddělil od stran formy a mohli jste okrajový kruh formy odejmout.
-
Nyní můžete cheesecake kolem dokola ozdobit rozdrcenými sušenkami a preclíky v čokoládě.
-
Krájejte namočeným nožem v teplé vodě a ihned servírujte. Cheesecake uchovávejte v lednici.
Slavnostní nepečený cheesecake s Baileys 2
Zdroj: Milluji
Slavnostní nepečený cheesecake s Baileys 2
Zdroj:
Milluji