Akademie kvality

Nepečený dort Malakov s tvarohem a broskvemi

Moje hodnocení
63x

Venku už pomalu teploty stoupají, proto nastal čas připravit nepečený dort provoněný a proslazený ovocem. Aby byl opravdu jemný, přimíchali jsme k tvarohu také smetanu ke šlehání. Dort Malakov lemují piškoty namočené ve šťávě z broskví a v griotce. Ty jsme také použili na spodek dezertu a další vrstvení, kdy se střídají s nadýchanou tvarohovou směsí a šťavnatými broskvemi. Pokud toužíte po jiném ovoci, vyberte si podle vašeho přání.

12 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cukrářské piškoty krátce namočte ve šťávě z broskví s griotkou. Poté je zkraťte o 20 % a skládejte je pocukrovanou stranou ven podél ráfku dortové formy. Zbytky piškotů dejte na dno formy.
  2. Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou a vyškrábanými vanilkovými semínky.
  3. Ve 200 ml teplé vody rozpusťte želatinu a smíchejte s asi 150 ml tvarohu. Dobře vyšlehejte, smíchejte se zbylým tvarohem a nakonec přidejte vyšlehanou smetanu.
  4. Poté dort prokládejte tvarohem, piškoty a broskvemi.
  5. Poslední vrstva je zakončená tvarohem. Dort nechte ztuhnout a na ozdobu nakrájejte broskve na měsíčky a přelijte zbytkem želatiny.

PRIMA TIP: Zkuste vařit z lokálních potravin. Kde je můžete zakoupit? V obchodních řetězcích, na farmářských trzích, formou prodeje ze dvora a v prodejnách s potravinami. Navíc mnohé obchodní řetězce mají speciální koutky plné regionálních potravin.

Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty