Najděte si recept
Na co máte chuť?

Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem
Suroviny (4 porce)
Panna cotta:
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 500 ml
- cukr krystal 70 g
- vanilkový lusk 1 ks
- Želatina 3 plátky
- jahody a maliny na ozdobení
Jahodovo-malinový přeliv:
- Jahody 200 g
- maliny 100 g
- Med 1 lžička
- limetková šťáva 1 lžíce
Postup
- Plátky želatiny namočte do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly.
- Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dejte do rendlíku a zahřejte těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavte rendlík z plotny. Nabobtnalou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně.
- Teď můžete směs nalévat do servírovacích mističek, které pak nejlépe přes noc umístěte do ledničky. Minimálně však na 4–5 hodin.
- Rozmixujte všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přelijte ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobte čerstvými jahodami a malinami.
- Prima tip: U tohoto dezertu je velice důležité nevynechat vanilkový lusk, protože ten mu dodá tu správnou chuť. Navíc lusk zbavený semínek můžete použít na výrobu vlastního vanilkového cukru. Vyškrábaný lusk zavřete do dózy společně s moučkovým cukrem. Cukr bude krásně ovoněný a daleko lepší než kupovaná varianta. Několik lusků v dóze navíc můžete poměrně dlouho dosypávat novým cukrem.
Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem, foto: KitchenStory.cz
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.
Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.