Jezte konopí!

Hřejivý mrkvový krém s chilli konopným olejem

Moje hodnocení
2x

Dojem luxusu dodá krémové zeleninové polévce křupavé sypání nebo ochucený olej. V tomto případě se o říz jemného mrkvového krému postará pálivý konopný olej s chilli. Vybírejte olej za studena lisovaný, jen tak získá z konopných semínek všechny mastné kyseliny, vitaminy a minerály.

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rajčata zalijte vroucí vodou a nechte je 5 minut ponořená, až jim popraská slupka. Vodu slijte, slupku stáhněte a rajčata nakrájejte na kostičky.
  2. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo.
  3. V hrnci rozehřejte na středním stupni olej, vsypte cibuli a mrkev a opékejte za občasného míchání dozlatova. Přidejte pokrájená rajčata, zalijte 750 ml vody a povařte 5 minut.
  4. Vsypte konopná semínka a tymián, dochuťte solí a citronovou šťávou a rozmixujte dohladka. Podávejte zakápnuté chilli konopným olejem.
PRIMA TIP: Chilli konopný olej koupíte už hotový, nebo si ho jednoduše vyrobte doma. Do láhve s konopným olejem naložte několik chilli papriček a nechte pár týdnů uležet.

Zahřejte se i dalšími krémovými polévkami

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jezte konopí!

Kateřina Bednářová, František Švejda Jezte konopí!

Věděli jste, že buňky v těle využívají ke komunikaci tzv. endokanabinoidní systém, který signalizuje (ne)zdravé fungování jednotlivých orgánů a jejich souhru? A právě tento systém harmonizují konopné produkty. Mýty spojené s konopím, jeho historii, používání, vliv na zdraví i chutnou úpravu představuje Kateřina Bednářové ve své kuchařce věnované této zázračné rostlině. Konopné produkty zařazuje do všech složek jídelníčku, najdete zde snídaně, po kterých dostanete hlad až při obědě, fit svačiny, hlavní jídla, dezerty i lehké večeře. Většina pokrmů je vegetariánských, maso zde má samostatnou kapitolu. Autorka dbá na zdravý životní styl, a proto jsou recepty nutričně vyváženě z dostupných surovin s etickým původem. Perfektní kniha pro všechny, kteří chtějí jíst lépe, zdravěji, a přesto nápaditě a chutně.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty