Suroviny
- batáty 500 g
- mrkev 500 g
- římský kmín 1 lžička
- olivový olej (na zakápnutí zeleniny)
- zeleninový vývar 1,5 litru
- červená cibule 3 ks
- olivový olej (na smažení cibule) 2 lžíce
- česnek 5 stroužků
- semínka (směs semínek (dýňová, slunečnicová, piniová))
- čerstvě namletý pepř
- sůl 2 lžičky
Postup přípravy
- Batáty a mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Promíchejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Směs dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 30 minut.
- Mezitím co se směs peče, ve větším hrnci rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté, co je hotová, k ní přidejte nadrobno nakrájený česnek. Chvíli restujte a pak odstavte směs z plamene.
- Jakmile jsou batáty s mrkví dozlatova upečené, dejte je do hrnce s cibulí a česnekem. Přidejte zeleninový vývar a vše za pomoci tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Vývar nebo vodu můžete přidat podle toho, jak máte rádi polévky husté. Rozmixovanou polévku dejte zhruba na 5 minut vařit a dochuťte podle potřeby.
- Na pánvi opražte směs semínek, jimiž ozdobíte naservírovanou polévku. Podávejte s chlebem.
MORA a příjemné chvíle s rodinou patří dohromady už bezmála dvě stě let. A protože dobré jídlo a pečení ve většině rodin nemůže chybět, přichází MORA s celoroční akcí, kdy zákazníci získají při koupi jakékoliv vestavné trouby MORA 10 balení mouky zdarma až domů. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.