Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kukuřičná polévka
Už jste někdy zkusili uvařit kukuřičnou polévku? Některým se taková kombinace možná nepozdává, ale nebojte se! Vůně kukuřice, zeleniny a vývaru vás dostane...
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- mražená kukuřice 250 g
- mrkev 1 a 1/2 ks
- Petržel 1 ks
- Cibule 1/2 ks
- Máslo 30 g
- Olivový olej 1 lžíce
- zeleninový vývar 500 ml
- špetka kurkumy
- římský kmín 1 lžička
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- Cibuli nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a olivový olej.
- Přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte na vyšším plamenu lehce dozlatova.
- Poté přidejte cibuli a počkejte, až zesklovatí. Bude to trvat jen asi 3 minuty. Mezitím propláchněte mraženou kukuřici pod tekoucí vlažnou vodou a přidejte ji k zelenině.
- Promíchejte a přidejte římský kmín a kurkumu. Přilijte vývar, osolte, zamíchejte a vařte pod pokličkou 15–20 minut, dokud nebude kukuřice měkčí.
- Poté rozmixujte ve stolním mixéru nebo tyčovým mixérem. Podle chuti dosolte. Jako obměnu můžete přidat smetanu nebo kokosové mléko, polévka je ale chutná i takto.
Kukuřičná polévka; foto: Cat & Cook
Cat & Cook
Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!
Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.
V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook :-)
catandcook.cz alias Ivana Jindřichová