Suroviny
- kukuřice (mražená ) 250 g
- mrkev 1 a 1/2 ks
- petržel 1 ks
- cibule 1/2 ks
- máslo 30 g
- olivový olej 1 lžíce
- zeleninový vývar 500 ml
- kurkuma špetka
- římský kmín 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
- Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- Cibuli nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a olivový olej.
- Přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte na vyšším plamenu lehce dozlatova.
- Poté přidejte cibuli a počkejte, až zesklovatí. Bude to trvat jen asi 3 minuty. Mezitím propláchněte mraženou kukuřici pod tekoucí vlažnou vodou a přidejte ji k zelenině.
- Promíchejte a přidejte římský kmín a kurkumu. Přilijte vývar, osolte, zamíchejte a vařte pod pokličkou 15–20 minut, dokud nebude kukuřice měkčí.
- Poté rozmixujte ve stolním mixéru nebo tyčovým mixérem. Podle chuti dosolte. Jako obměnu můžete přidat smetanu nebo kokosové mléko, polévka je ale chutná i takto.