Polévka z pečeného česneku a červené řepy
Zdroj: kuchařka Česnek
Polévka z pečeného česneku a červené řepy
Zdroj:
kuchařka Česnek
Pečením česnek a řepa zesládnou a změknou, v lahodnou polévku příjemně sladké a zemité chuti se pak promění během půl hodinky. Podávejte ji buď jako vydatný předkrm, nebo jako lehký oběd s trochou křupavého chleba.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Z každého neoloupaného stroužku česneku odřízněte vršek tak, abyste odkryli kousek dužiny. Společně s řepou je zabalte do alobalu. Připravený balíček položte na pečicí plech a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu doměkka.
-
Rozbalte alobal a nechte řepu a česnek mírně zchladnout. Řepu oloupejte a nahrubo nakrájejte. Česnek oloupejte a rozmačkejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
-
Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním stupni, vsypte cibuli a orestujte ji doměkka. Přidejte řepu, česnek, a pokud chcete, i víno. Vařte 2 minuty, přilijte vývar, zahřívejte k varu, přikryjte poklicí, snižte teplotu a zvolna vařte 30 minut.
-
Nechte mírně zchladnout a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, podle potřeby znovu prohřejte a podávejte s crème fraîche či zakysanou smetanou a nasekaným estragonem.
Polévka z pečeného česneku a červené řepy
Zdroj: kuchařka Česnek
Polévka z pečeného česneku a červené řepy
Zdroj:
kuchařka Česnek