Osobní vinotéka

Krém z mladé karotky s kuřecími nočky, koriandrem a červeným kari

Moje hodnocení
7x

Mladá karotka má jemnou nasládlou chuť a snadno z ní připravíte výbornou krémovou polévku. V jednoduché verzi má nekomplikovanou chuť, která bude bavit děti, ale pokud chcete dospělejší verzi, dochuťte ji pikantní kari pastou a koriandrem. S kuřecími nočky poslouží i jako lehká večeře.

6 porcí
30 minut

Krém

  • karotka (mladá karotka) 600 g
  • cibule 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • zázvor 10 g
  • červená curry pasta (červená kari pasta) 20 g
  • kuřecí vývar (lze použít vodu z vaření knedlíčků) 2 litry
  • sůl
  • olej

Nočky

Na ozdobu

  • čerstvý koriandr
  • červená chilli paprička

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji opečte dozlatova nakrájenou cibuli a karotku. Přidejte kari pastu, drcený česnek, nastrouhaný zázvor a vše lehce orestujte. Zalijte vývarem, přidejte stonky koriandru a vařte do změknutí karotky.
  2. Následně rozmixujte do hladkého krému.
  3. Kuřecí prsa nakrájená na malé kousky rozmixujte najemno se smetanou a vejcem. Přidejte koriandr, petržel, sezamový olej a sůl.
  4. Ze vzniklé směsi tvarujte pomocí dvou lžic noky, které přímo vkládejte do vařicí osolené vody. Vařte asi 5 minut.
  5. Karotkový krém podávejte s kuřecími nočky, ozdobený lístky koriandru a chilli papričkou.

Tip sommeliera: „Mladá karotka má jedinečný chuťový charakter. Ke krému z ní připravenému se skvěle hodí Bohemia Sekt Prestige rosé brut. Je suchý, s ovocným aroma a jemná pikantní kyselinka příjemně ladí s kořením, které polévka obsahuje,“ říká sommelier Petr Mašek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Osobní vinotéka


Přečtěte si také

Recepty