Indická cizrnová polévka
Zdroj: Život s chutí kari
Indická cizrnová polévka
Zdroj:
Život s chutí kari
Postup přípravy
-
Můžete použít vařenou cizrnu z konzervy nebo suchou, tu je ale třeba předem namočit do nesolené vody (nejlépe přes noc).
-
Na másle ghí krátce opečte celý římský kmín. Přisypte cibulku a opékejte asi 5 minut. Vmíchejte česnek, kurkumu a koriandr. Promíchněte, zlehka opečte a přidejte namočenou a scezenou cizrnu.
-
Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, podle chuti osolte, opepřete a vařte jednu hodinu.
-
K cizrně vmíchejte na kostičky pokrájené brambory a vařte ještě půl hodiny – případně tak dlouho, dokud cizrna není zcela měkká.
-
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete dát nejdříve trochu cizrny stranou a pak ji do polévky vrátit.
-
Servírujte lehce zakápnuté citronovou šťávou.
Indická cizrnová polévka
Zdroj: Život s chutí kari
Indická cizrnová polévka
Zdroj:
Život s chutí kari