reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Indická cizrnová polévka
Autor: Život s chutí kari Indická cizrnová polévka

Indická cizrnová polévka

Hodnoceno: 3x
Sytá a hutná polévka z cizrny ochucená česnekem a římským kmínem zahřeje na těle i na duši. Cizrna neboli římský hrách má příjemnou oříškovou chuť a pro krémové polévky je jako stvořená.
do 2 hodin
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Můžete použít vařenou cizrnu z konzervy nebo suchou, tu je ale třeba předem namočit do nesolené vody (nejlépe přes noc). 
  2. Na másle ghí krátce opečte celý římský kmín. Přisypte cibulku a opékejte asi 5 minut. Vmíchejte česnek, kurkumu a koriandr. Promíchněte, zlehka opečte a přidejte namočenou a scezenou cizrnu. 
  3. Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, podle chuti osolte, opepřete a vařte jednu hodinu. 
  4. K cizrně vmíchejte na kostičky pokrájené brambory a vařte ještě půl hodiny – případně tak dlouho, dokud cizrna není zcela měkká. 
  5. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete dát nejdříve trochu cizrny stranou a pak ji do polévky vrátit.
  6. Servírujte lehce zakápnuté citronovou šťávou.
Indická cizrnová polévka
Autor: Život s chutí kari Indická cizrnová polévka

reklama

Život s chutí kari, kari s chutí života
Valijah Klásová

Osobní román s pečlivě vybranými a ozkoušenými recepty na různé druhy kari a oblíbené indické a pákistánské pokrmy přečtete jedním dechem. Autorka s netypicky českým jménem se narodila v Písku, přestěhovala se do Prahy a po letech v korporátní sféře se rozhodla otevřít si obchod s indickým kořením. Setkání s pákistánským obchodníkem s kořením jí naprosto změnilo život. Společně s autorkou se naučíte připravovat od základu nejen kari, ale i další zeleninové pokrmy, drobné lahůdky i sladké dobroty. 

Vydává nakladatelství Esence. 

Související témata: cizrna , krémová polévka , Polévky , Indická kuchyně