Najděte si recept
Na co máte chuť?

Indická cizrnová polévka
Sytá a hutná polévka z cizrny ochucená česnekem a římským kmínem zahřeje na těle i na duši. Cizrna neboli římský hrách má příjemnou oříškovou chuť a pro krémové polévky je jako stvořená.
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
- ghí (přepuštěné máslo) 1 lžíce
- celý římský kmín 1 lžička
- velká cibule nakrájená na kostičky 1 ks
- suchá cizrna 1 hrnek
- střední brambory 3 ks
- česnek 4 stroužky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- kurkuma 1 lžička
- zeleninový vývar nebo voda 1 litr
- mletý koriandr 1 lžička
- citronová šťáva
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Můžete použít vařenou cizrnu z konzervy nebo suchou, tu je ale třeba předem namočit do nesolené vody (nejlépe přes noc).
- Na másle ghí krátce opečte celý římský kmín. Přisypte cibulku a opékejte asi 5 minut. Vmíchejte česnek, kurkumu a koriandr. Promíchněte, zlehka opečte a přidejte namočenou a scezenou cizrnu.
- Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, podle chuti osolte, opepřete a vařte jednu hodinu.
- K cizrně vmíchejte na kostičky pokrájené brambory a vařte ještě půl hodiny – případně tak dlouho, dokud cizrna není zcela měkká.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete dát nejdříve trochu cizrny stranou a pak ji do polévky vrátit.
- Servírujte lehce zakápnuté citronovou šťávou.
Život s chutí kari, kari s chutí života
Osobní román s pečlivě vybranými a ozkoušenými recepty na různé druhy kari a oblíbené indické a pákistánské pokrmy přečtete jedním dechem. Autorka s netypicky českým jménem se narodila v Písku, přestěhovala se do Prahy a po letech v korporátní sféře se rozhodla otevřít si obchod s indickým kořením. Setkání s pákistánským obchodníkem s kořením jí naprosto změnilo život. Společně s autorkou se naučíte připravovat od základu nejen kari, ale i další zeleninové pokrmy, drobné lahůdky i sladké dobroty.
Vydává nakladatelství Esence.