Suroviny
- cuketa (menší ) 600 g
- brambory (typu C) 2 ks
- česnek 3 stroužky
- zázvor (čerstvý, oloupaný) 1 cm
- cibule (menší ) 1 ks
- olivový olej 4 lžíce
- kari koření 2 lžičky
- římský kmín (mletý ) 1/2 lžičky
- zeleninový vývar 600 ml
- kokosové mléko 300 ml
- hladkolistá petržel (čerstvá ) 1 svazek
- máta (čerstvá ) 2 snítky + na podávání
- limetka
- kokos (kokosové chipsy,na podávání)
- červené chilli papričky (na podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory oloupejte a spolu s cuketami je nakrájejte na kostky.
- Cibuli, česnek, zázvor nakrájejte najemno.
- V hrnci rozehřejte 4 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájený česnek s cibulí a zázvorem a restujte dosklovata.
- Poté přidejte cukety s bramborami, kari koření, římský kmín, podle chuti osolte, opepřete a za stálého míchání krátce orestujte.
- Jakmile se koření rozvoní, podlijte vývarem a na mírném ohni vařte do změknutí, přibližně 20 minut.
- Jakmile je zelenina měkká, stáhněte hrnec z ohně, přilijte kokosové mléko, přidejte nahrubo nasekanou petrželku s mátou a rozmixujte dohladka.
- Dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem.
- Podávejte posypané kokosovými chipsy, najemno nakrájenou chilli papričkou a několika lístky čerstvé máty.