Česneková krémová polévka

Moje hodnocení
92x

Nějak si neumíme během zimy představit nic lepšího než pořádnou porci horké a krásně krémové polévky. Když ji navíc přípravíte z poctivého česneku, jakákoliv rýma se vám vyhne obloukem. ;)

2 porce
30 minut

Suroviny

  • malé brambory 5 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 4 stroužky (případně víc, podle chuti)
  • mrkev 1/2 ks
  • vývar (hovězí/zeleninový) 300 ml
  • smetana s obsahem tuku 12 % 100 ml
  • pažitka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • čerstvé pečivo, pažitka a sýr na dozdobení

Postup přípravy

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kousky, česnek také oloupejte a překrájejte na půlky, mrkev očistěte a nakrájejte na menší kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej, opečte si cibulku, přidejte mrkev a brambory, vše hezky orestujte a přihoďte na závěr i česnek, který nechte lehce změknout.
  3. Vše osolte, opepřete a zalijte vývarem tak, aby byla zelenina tak akorát ponořená, a vařte pozvolna asi 20 minut.
  4. Na závěr polévku přelijte do mixéru a přidejte čerstvou pažitku. Rozmixujte do krásně jemné a krémové konzistence. Na závěr ji ještě zjemněte smetanou, pokud by byla moc hustá, přilijte ještě trochu vody nebo vývaru a znovu promixujte.
  5. Na talíři polévku dozdobte krutónky z pečiva, čerstvou pažitkou a případně i sýrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

FOODLOVER.CZ


Přečtěte si také

Recepty