Suroviny
- pórek (velký ) 1 ks
- brambory (velké ) 2 ks
- zeleninový vývar 600 ml
- cibule 1 ks
- máslo 100 g
- smetana ke šlehání (33 %) 150 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na rozpuštěném másle restujte pokrájenou cibuli, brambory a pórek, dokud zelenina nezměkne.
- Zalijte vývarem a vařte zhruba 20 minut.
- Rozmixujte dohladka, přilijte šlehačku a osolte a opepřete dle chuti.
- Podávejte se ztraceným vejcem, které připravíte ve vodním víru vroucí vody se lžící octa za cca 3 minuty.
PRIMA TIP: Vybírejte vejce podle kódu na skořápce. Ale pozor, informace na obalu a skořápce nejsou stejné! Každá z nich totiž obsahují rozdílné informace. Řiďte se podle první číslice – 0 a 1 znamenají bio vejce a volný výběh, 2 patří podestýlkovému chovu v halách a 3 klecovému chovu. Další informace o kvalitě potravin najdete na akademiekvality.cz.
Jemný pórkový krém se ztraceným vejcem 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Připravte si ztracené vejce podle videonávodu se Zdeňkem Pohlreichem: