reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Jemný pórkový krém se ztraceným vejcem
Autor: akademiekvality.cz Jemný pórkový krém se ztraceným vejcem

Jemný pórkový krém se ztraceným vejcem

Hodnoceno: 3x
Pór zahradní neboli pórek všichni známe, ale často na něj zapomínáme. Místo toho upřednostňujeme příbuznou zeleninu, jako je např. cibule, česnek nebo jarní cibulka. Přitom tato aromatická zelenina obsahuje řadu vitaminů (A, C, E a betakaroten), minerálů a antioxidantů. Má málo kalorií a podporuje trávení a imunitu. Na pórku si můžete pochutnat třeba v krémové polévce! Nebojte se použít i zelené konce, které jsou bohatší na vitaminy než bílý střed.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Ztracená vejce:

reklama

Postup

  1. Na rozpuštěném másle restujte pokrájenou cibuli, brambory a pórek, dokud zelenina nezměkne. 
  2. Zalijte vývarem a vařte zhruba 20 minut. 
  3. Rozmixujte dohladka, přilijte šlehačku a osolte a opepřete dle chuti. 
  4. Podávejte se ztraceným vejcem, které připravíte ve vodním víru vroucí vody se lžící octa za cca 3 minuty.

PRIMA TIP: Vybírejte vejce podle kódu na skořápce. Ale pozor, informace na obalu a skořápce nejsou stejné! Každá z nich totiž obsahují rozdílné informace. Řiďte se podle první číslice – 0 a 1 znamenají bio vejce a volný výběh, 2 patří podestýlkovému chovu v halách a 3 klecovému chovu. Další informace o kvalitě potravin najdete na akademiekvality.cz.

Jemný pórkový krém se ztraceným vejcem
Autor: akademiekvality.cz Jemný pórkový krém se ztraceným vejcem

Připravte si ztracené vejce podle videonávodu se Zdeňkem Pohlreichem:

 

Vařte jako šéf (1) – ztracená vejce
Vařte jako šéf (1) – ztracená vejce

reklama

reklama