návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Křenové bramboráčky plněné syrečkem

Hodnoceno: 0x
do 30 minut
Křenové bramboráčky plněné syrečkem
Spouštím video za 5s.
To pravé jídlo k večernímu posezení s pivem. Tyto lehce pikantní bramboráčky v sobě skrývají menší překvapení – malý olomoucký tvarůžek!

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Postup

  1. Brambory oškrábejte a nastrouhejte – polovinu nahrubo (pro nadýchaný objem) a polovinu najemno (pro dobrou soudržnost).
  2. Pokud se vám na dně mísy usadilo trochu vody, slijte ji, a do nastrouhaných brambor vmíchejte nastrouhaný křen, mouku, mléko, sůl, kmín, vejce, prolisovaný česnek a majoránku.
  3. Množství mouky a mléka regulujte tak, aby mělo těsto správnou hustotu – nemělo by se úplně roztéct po pánvi, ale mělo by se dát dobře rozetřít. Pokud nemáte problém s ochutnáváním syrového těsta, klidně to udělejte, díky tomu poznáte, zda je těsto dostatečně slané a výrazné.
  4. Na pánvi rozpalte olej. Do něj sběračkou lijte placičky o něco větší, než je průměr tvarůžku. Na každou placičku položte tvarůžek, mírně ho vmáčkněte do těsta a shora ho přelijte další vrstvou bramborového těsta. Smažte z obou stran dozlatova.

 

Křenové bramboráčky plněné syrečkem 2 Foto:

Křenové bramboráčky plněné syrečkem; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu