reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Křenové bramboráčky plněné syrečkem
Spouštím video za 5s.

Křenové bramboráčky plněné syrečkem

Hodnoceno: 2x
To pravé jídlo k večernímu posezení s pivem. Tyto lehce pikantní bramboráčky v sobě skrývají menší překvapení – malý olomoucký tvarůžek!
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Brambory oškrábejte a nastrouhejte – polovinu nahrubo (pro nadýchaný objem) a polovinu najemno (pro dobrou soudržnost).
  2. Pokud se vám na dně mísy usadilo trochu vody, slijte ji, a do nastrouhaných brambor vmíchejte nastrouhaný křen, mouku, mléko, sůl, kmín, vejce, prolisovaný česnek a majoránku.
  3. Množství mouky a mléka regulujte tak, aby mělo těsto správnou hustotu – nemělo by se úplně roztéct po pánvi, ale mělo by se dát dobře rozetřít. Pokud nemáte problém s ochutnáváním syrového těsta, klidně to udělejte, díky tomu poznáte, zda je těsto dostatečně slané a výrazné.
  4. Na pánvi rozpalte olej. Do něj sběračkou lijte placičky o něco větší, než je průměr tvarůžku. Na každou placičku položte tvarůžek, mírně ho vmáčkněte do těsta a shora ho přelijte další vrstvou bramborového těsta. Smažte z obou stran dozlatova.

 

Křenové bramboráčky plněné syrečkem 2 Foto:

Křenové bramboráčky plněné syrečkem; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: bramboráky , tvarůžky , syrečky