Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Křenová omáčka s hovězí loupanou plecí a bramborem

5 porcí
nad 2 hodiny
Křenová omáčka s hovězí loupanou plecí a bramborem
Spouštím video za 5s.
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Reklama

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Reklama

Postup

  1. Maso uvařte v dobře osoleném vývaru doměkka, bude to trvat asi 2 hodiny. Po uvaření nechte maso ve vývaru dojít, ať do sebe nasaje zpátky veškerou šťávu a chuť z vývaru.
  2. V hrnci pomalu začněte restovat mouku, jakmile začne vonět, přidejte kostičky 2/3 másla, díky tomu si máslo zachová hezkou chuť a mouka nebude padat na jazyk. Jakmile se vytvoří jíška, začněte pomalu vmíchávat chladné mléko, mírně osolte, přilejte polovinu smetany. Omáčku nechte na velmi mírném plamenu vařit asi 50 minut. Musí se dobře zavařit, pak se bude mnohem lépe trávit.
  3. Poté přidejte strouhaný křen, omáčku dochuťte cukrem, citronem, křenem a solí. Krátce, asi 3 minuty, prohřejte. Těsně před podáváním zašlehejte do horké omáčky zbylou smetanu a již mimo vařič přidejte oříšek másla, omáčce dodá sametovou barvu i chuť.
  4. Maso nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře a podávejte s omáčkou a vařenými bramborami. Případně doplňte taky trochu strouhaného křenu.
Reklama

PRIMA TIP: Omáčku můžete zesílit také částí hovězího vývaru, který použijete místo mléka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama