Suroviny
- cibule 3 ks
- hladká mouka 100 g
- droždí 4 g
- voda 175 ml
- fenykl (mletý ) 1/2 lžičky
- cukr krupice
- řepkový olej (na smažení)
Křenová omáčka
- majonéza 4 lžíce
- zakysaná smetana 8 lžic
- křen (smetanový ) 4 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do vlažné vody rozmačkejte droždí, přidejte špetku cukru a vmíchejte mouku s mletým fenyklem. Nechte odpočinout v teple 30 minut. Mezitím nakrájejte cibuli na centimetrové plátky a rozeberte ji na jednotlivé kroužky.
- Cibulové kroužky poprašte hladkou moukou a obalte v těstíčku, které jste předtím promíchali.
- Kroužky smažte v oleji při 180 °C dozlatova a nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Křenovou omáčku vytvořte smícháním všech ingrediencí a dochuťte solí a pepřem. Omáčku můžete zpestřit nakrájenou meduňkou nebo pažitkou.
PRIMA TIP: Pokud máte vy nebo někdo z rodiny problém se snášenlivostí lepku, použijte mouku bezlepkovou. Mezi přirozeně bezlepkové patří kukuřičná, pohanková, rýžová, mandlová, hrachová, cizrnová, fazolová a třeba i amarantová.
Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Křupavé cibulové kroužky v těstíčku s křenovou majonézou 2 Zdroj: www.akademiekvality.cz
Křupavé cibulové kroužky v těstíčku s křenovou majonézou3 Zdroj: www.akademiekvality.cz