Akademiekvality.cz

Křupavé cibulové kroužky v těstíčku s křenovou majonézou

Moje hodnocení
10x

Fenomenální cibulové kroužky poslouží třeba jako pikantní večeře ze surovin „co dům dal“ nebo pohoštění na silvestra. Navíc na cibuli bychom rozhodně neměli zapomínat, už jenom pro její antibakteriální účinky. Chcete-li, aby byl pokrm výraznější, zvolte bílou cibuli. Kdo naopak touží po jemnější a nasládlejší variantě, preferujte červenou. A co je dokonalým společníkem cibulových kroužků? Správně, nějaký dip nebo omáčka. Tu naši jsme dochutili smetanovým křenem. Nechte si chutnat.

4 porce
60 minut

Suroviny

Křenová omáčka

Postup přípravy

  1. Do vlažné vody rozmačkejte droždí, přidejte špetku cukru a vmíchejte mouku s mletým fenyklem. Nechte odpočinout v teple 30 minut. Mezitím nakrájejte cibuli na centimetrové plátky a rozeberte ji na jednotlivé kroužky.
  2. Cibulové kroužky poprašte hladkou moukou a obalte v těstíčku, které jste předtím promíchali.
  3. Kroužky smažte v oleji při 180 °C dozlatova a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  4. Křenovou omáčku vytvořte smícháním všech ingrediencí a dochuťte solí a pepřem. Omáčku můžete zpestřit nakrájenou meduňkou nebo pažitkou.

PRIMA TIP: Pokud máte vy nebo někdo z rodiny problém se snášenlivostí lepku, použijte mouku bezlepkovou. Mezi přirozeně bezlepkové patří kukuřičná, pohanková, rýžová, mandlová, hrachová, cizrnová, fazolová a třeba i amarantová.

Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty