Suroviny
- cibule 3 ks
 - hladká mouka 100 g
 - droždí 4 g
 - voda 175 ml
 - fenykl (mletý ) 1/2 lžičky
 - cukr krupice
 - řepkový olej (na smažení)
 
Křenová omáčka
- majonéza 4 lžíce
 - zakysaná smetana 8 lžic
 - křen (smetanový ) 4 lžíce
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 
    
    
Postup přípravy
- Do vlažné vody rozmačkejte droždí, přidejte špetku cukru a vmíchejte mouku s mletým fenyklem. Nechte odpočinout v teple 30 minut. Mezitím nakrájejte cibuli na centimetrové plátky a rozeberte ji na jednotlivé kroužky.
 - Cibulové kroužky poprašte hladkou moukou a obalte v těstíčku, které jste předtím promíchali.
 - Kroužky smažte v oleji při 180 °C dozlatova a nechte okapat na papírovém ubrousku.
 - Křenovou omáčku vytvořte smícháním všech ingrediencí a dochuťte solí a pepřem. Omáčku můžete zpestřit nakrájenou meduňkou nebo pažitkou.
 
PRIMA TIP: Pokud máte vy nebo někdo z rodiny problém se snášenlivostí lepku, použijte mouku bezlepkovou. Mezi přirozeně bezlepkové patří kukuřičná, pohanková, rýžová, mandlová, hrachová, cizrnová, fazolová a třeba i amarantová.
Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Připravte domácí majonézu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí majonéza: základní recept krok za krokem + 4 ochucené varianty