zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nakládáme sýry: Pražský šunkový nářez s křenem
Autor: archiv Sedlčanský Hermelín Nakládáme sýry: Pražský šunkový nářez s křenem

Nakládáme sýry: Pražský šunkový nářez s křenem

Hodnoceno: 2x
Nakládání sýrů je báječná kreativní zábava s velmi lahodným výsledkem. Nebojte se popustit uzdu své fantazie, možností s čím lze sýry naložit je nepřeberné množství! Dnes jsme se inspirovali pražskou specialitou - šunkou s křenem a co myslíte? Se sýrem si náramně rozumí :)
do 10 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Šunku zbavte vlhkosti a nakrájejte si ji na drobné kostičky. Hermelíny si podélně rozkrojte a do obou půlek vetřete lžíci smetanového křenu. Sýry znovu přiklopte.
  2. Jablko zbavte slupky, očistěte jej a nakrájejte na menší měsíčky, zlehka zakápněte citronovou šťávou, jablíčka tak hezky nasají svěží citronovou chuť a hlavně nezhnědnou. Mezitím si oškrábejte křen a nastrouhejte nahrubo. Oloupaný česnek si nakrájejte na menší kolečka.
  3. Začněte vrstvit do sklenice. Střídavě vkládejte sýr naplněný křenovou směsí. Přidávejte šunkové kostičky, najemno nastrouhaný křen, spolu s jablky a česnekem. Zasypávejte himálajskou solí a kajenským pepřem. Vrstvy by měly držet hezky na sobě. Takto vrstvěte, dokud není sklenice plná po okraj.
  4. Nakonec zalejte rostlinným olejem, aby byly veškeré ingredience ponořené. Pečlivě zavřete a nechejte uležet 2–3 dny na pokojové teplotě. Tato jemná pražská nakládaná pochoutka se ideálně hodí klidně i jako předkrm s čerstvým bílým rohlíčkem.

reklama

Související témata: nakládaný hermelín , nakládaný sýr , hermelín