Cizrna v pikantní rajčatové omáčce na křupavých topinkách

Moje hodnocení
1x

Už jste někdy ochutnali cizrnu v rajčatové omáčce? A máte rádi zároveň křupavé topinky? Pak pro vás máme spojení chutí, které musíte otestovat. Omáčka je výborně dochucená kořením a bylinkami, takže si jistě pochutnáte.

4 porce
30 minut

Suroviny

K podávání:

Postup přípravy:

  1. V menší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli s česnekem a nechte za občasného míchání vařit na mírném ohni do změknutí.
  2. Přidejte protlak, uzenou papriku, tymián, cukr a sójovou omáčku a nechte krátce orestovat. Scezenou cizrnu propláchněte studenou vodou a spolu s pasírovanými rajčaty ji přidejte do pánve.
  3. Promíchejte a nechte asi 5 minut jemně probublávat. Na závěr dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a případně solí.
  4. Hotovou cizrnu podávejte na čerstvě připravené topince, kterou dobře počesnekujte. Posypejte najemno nasekanou pažitkou.

Další recepty s cizrnou:

Nebo si připravte domácí hummus z cizrny podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty