Suroviny
- sterilovaná cizrna 240 g
- olivový olej 1 lžíce
- cibule (najemno nakrájená) 1/2 ks
- česnek (najemno nasekané) 2 stroužky
- rajčatový protlak 1 lžíce
- uzená paprika 1/2 lžičky
- sušený tymián 1/4 lžičky
- třtinový cukr 1 lžíce
- sójová omáčka (světlá) 1 lžíce
- pasírovaná rajčata 100 g
- pepř černý mletý
- sůl
Postup přípravy:
- V menší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli s česnekem a nechte za občasného míchání vařit na mírném ohni do změknutí.
- Přidejte protlak, uzenou papriku, tymián, cukr a sójovou omáčku a nechte krátce orestovat. Scezenou cizrnu propláchněte studenou vodou a spolu s pasírovanými rajčaty ji přidejte do pánve.
- Promíchejte a nechte asi 5 minut jemně probublávat. Na závěr dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a případně solí.
- Hotovou cizrnu podávejte na čerstvě připravené topince, kterou dobře počesnekujte. Posypejte najemno nasekanou pažitkou.
Další recepty s cizrnou:
Nebo si připravte domácí hummus z cizrny podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE