reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuřecí paličky na olivách a sherry s cizrnou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Kuřecí paličky na olivách a sherry s cizrnou

Kuřecí paličky na olivách a sherry s cizrnou

Hodnoceno: 1x
Tenhle recept je přímo ukázkovým nákupním seznamem španělských surovin. A dohromady pak vznikne jedna z nejchutnějších úprav kuřete, která u vás bezpochyby zdomácní.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Všechno koření a bylinky promíchejte v misce. Chorizo oloupejte a nakrájejte ho na kostičky. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Osmažte na něm chorizo, až začne pouštět tuk. Vložte paličky a osmažte je ze všech stran, z každé 2 až 3 minuty, až lehce zhnědnou. Pak je vyndejte a nechte stranou.
  2. Do kastrolu vlijte víno a odvařte přípečky, pak vlijte zbylý olej, a až se rozehřeje, osmažte na něm cibuli a česnek, 2 až 3 minuty na nízkém stupni. Vsypte polovinu koření a bylinek a ještě 2 minuty smažte.
  3. Vmíchejte cizrnu a rajčata, přidejte půl plechovky vody, rozdrobenou bujonovou kostku a med, promíchejte a uveďte do mírného varu.
  4. Do omáčky vraťte kuře a chorizo, kastrol přikryjte a na mírném stupni duste asi 30 minut. Nakonec vsypte olivy a zbylé koření a bez pokličky vařte ještě asi 10 minut, až bude kuře měkké a omáčka zhoustne. Podle chuti osolte, opepřete, poprašte chilli a posypte čerstvým tymiánem. Podávejte s čerstvým křupavým pečivem.
PRIMA TIP: Ve Španělsku se často masitá jídla podávají s pečivem, ale jste-li zvyklí na větší přílohu, k jídlu se hodí rýže (i natural) nebo třeba kuskus.
Kuřecí paličky na olivách a sherry s cizrnou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Kuřecí paličky na olivách a sherry s cizrnou

Další báječné recepty ze Středomoří najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Letní číslo časopisu Prima FRESH 2019

Užijte si léto plné nejen kulinárních zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Související témata: Hlavní jídla , Španělská kuchyně