Omeleta:
Slaná granola:
- ořechy a semínka (např. lískové ořechy, pistácie, sezam) 1 hrst
- sůl 1 špetka
- olivový olej několik kapek
K podávání:
- chléb (kváskový)
- okurka
- cherry rajčata
Postup přípravy:
- Do misky dejte vejce, osolte a opepřete podle chuti a vše pomocí vidličky prošlehejte.
- Na pánev dejte lžíci másla a nechte na střední plamen rozpálit. Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky a vhoďte ji do vajíček.
- Přidejte ještě najemno nasekané bylinky. Vajíčka vylijte na pánev a několikrát je pomocí dřevěné vařečky stáhněte do středu. Poté nechte omeletu hezky dodělat (nenechte ji moc dlouho, nebo bude vysušená, chcete ji hezky vláčnou).
- Omeletu přehněte napůl nebo zarolujte pomocí plastové nebo dřevěné špachtle. Přendejte ji na talíř.
- Na pánev dejte několik kapek olivového oleje, nasekané oříšky a semínka, sůl a zlehka vše dozlatova orestujte. Hotovou omeletu posypte oříšky a servírujte s okurkou, cherry rajčátky a domácím kváskovým chlebem.
Další recepty na omelety z vajec:
Nebo pokud máte dost vajec, zkuste videorecept na vejce Benedikt, další snídaňovou klasiku:
Kompletní recept ZDE