Suroviny
- tofu (natural (firm)) 400 g
- špaldová hladká mouka 60 g
- mléko (polotučné ) 120 ml
- sušený tymián 1 lžička
- sušený rozmarýn 1 lžička
- majoránka (sušená ) 1 lžička
- brokolice 100 g
- olivový olej 3 lžičky
- strouhaný parmazán 40 g
- baby špenát 1 malá hrst
- červené zelí (výhonky ) 3 g
- chléb (kváskový ) 3 větší krajíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Tofu nakrájejte na větší kousky a rozmixujte ho v mixéru typu kutr nebo na smoothie se špaldovou moukou, mlékem, tymiánem, rozmarýnem, majoránkou, solí a pepřem dohladka. Brokolici rozdělte na růžičky a nakrájejte na čtvrtky.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje, vlijte do ní naběračkou třetinu rozmixované směsi, posypte třetinou nakrájené brokolice a opékejte na středním stupni 2–3 minuty, pak obraťte a dopečte 1,5–2 minuty z druhé strany. Přesuňte na talíř a stejným způsobem připravte zbylé dvě omelety.
- Hotové omelety posypte strouhaným parmazánem, špenátem a výhonky červeného zelí a podávejte s plátkem kvasového chleba.
PRIMA TIP: Vhodnější tip brokolice je speciální druh tzv. bimi brokolice, která je křehčí a rychleji se propeče. Vznikla křížením klasické brokolice a čínského zelí, v chuti lehce připomíná zelený chřest. Obsahuje více zinku, kyseliny listové a vitaminu C než její větší příbuzná. Koupíte ji například na Titbit.cz.