Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Tofu omeleta s brokolicí

Moje hodnocení
9x

Přísně puristicky vzato se nejedná o omeletu, ale o typ svítku, zajímavou alternativu, ve které vejce nahrazuje tofu, špaldová mouka a mléko. Příprava je ale podobně rychlá a jednoduchá a chuť neutrální, takže v ní perfektně vynikne křupavá brokolice, bylinky a parmazán.

3 porce
30 minut
548 kcal

Suroviny

Postup přípravy

  1. Tofu nakrájejte na větší kousky a rozmixujte ho v mixéru typu kutr nebo na smoothie se špaldovou moukou, mlékem, tymiánem, rozmarýnem, majoránkou, solí a pepřem dohladka. Brokolici rozdělte na růžičky a nakrájejte na čtvrtky.
  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje, vlijte do ní naběračkou třetinu rozmixované směsi, posypte třetinou nakrájené brokolice a opékejte na středním stupni 2–3 minuty, pak obraťte a dopečte 1,5–2 minuty z druhé strany. Přesuňte na talíř a stejným způsobem připravte zbylé dvě omelety.
  3. Hotové omelety posypte strouhaným parmazánem, špenátem a výhonky červeného zelí a podávejte s plátkem kvasového chleba.

PRIMA TIP: Vhodnější tip brokolice je speciální druh tzv. bimi brokolice, která je křehčí a rychleji se propeče. Vznikla křížením klasické brokolice a čínského zelí, v chuti lehce připomíná zelený chřest. Obsahuje více zinku, kyseliny listové a vitaminu C než její větší příbuzná. Koupíte ji například na Titbit.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty